Panorama Koningshof met wisselende tentoonstelling van lokale kunstenaars

15 december 2014 door Hennie van der Zouw
Panorama Koningshof met wisselende tentoonstelling van lokale kunstenaars

ZWIJNDRECHT - Voor een mooier aanzicht en betere uitstraling van braakliggende terreinen in Zwijndrecht organiseerde de gemeente begin dit jaar enkele bijeenkomsten met inwoners en organisaties. Daar werden suggesties en ideeën gegeven voor een aantal van deze terreinen. Diverse ideeën worden ook uitgevoerd. Zo is op de locatie Van Yperen (naast het station) een buurtmoestuin en natuurspeeltuin gerealiseerd. Ook het terrein Koningshof, de locatie van de voormalige Koningskerk, krijgt nu een tijdelijke invulling.

Op het terrein Koningshof komt een wisselende tentoonstelling van lokale kunstenaars. De gemeente en de eigenaar van de grond, VOF Koningshof (Woonkracht10 en Era Contour), maken dit mogelijk. Op een vijfhoek met 5 grote panelen wordt werk getoond van lokale kunstenaars of culturele initiatieven. Een projectgroep met omwonenden, inwoners, ondernemers en kunstenaars stellen de tentoonstellingen samen. Het hekwerk rondom het terrein is onderdeel van het kunstproject, samen met de vijfhoek vormt het de tentoonstelling Panorama Koningshof.

Afgelopen weekend is hard gewerkt aan het invlechten van het hekwerk met een creatief patroon. Op dinsdag 16 december wordt de vijfhoek geplaatst.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.