Topper Groote Lindt – NSSV eindigt onbeslist

15 december 2014 door Hennie van der Zouw
Topper Groote Lindt – NSSV eindigt onbeslist

ZWIJNDRECHT - De topper in de Derde Klasse D tussen nummer drie Groote Lindt en nummer twee  NSVV is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Daar was vooral NSVV erg blij mee aangezien zij de gelijkmaker met negen man vlak voor tijd scoorden.

Groote Lindt kende een uitstekende start op het overigens zware veld 3 (men moest uitwijken ivm de gesteldheid van het hoofdveld) en koos de aanval. Dit resulteerde in een vroege openingstreffer. Op aangeven van Steven Uijl was het Rick Schuurmans die de score opende en Groote Lindt op een 1-0 voorsprong zette. Groote Lindt dicteerde duidelijk deze eerste fase en was scherp in de duels waardoor er een overwicht stond. Via mooi voorbereidend werk van Michael Slingerland kon de ‘derde’ man Steven Kramer binnen schieten en de voorsprong naar 2-0 verdubbelen.

Het veel tegen de scheidsrechter pratende NSVV schrok na circa een half uur wakker en besloot uit een ander vaatje te gaan tappen. Het tempo ging omhoog en de diepte werd sneller gezocht. Het duel was ontbrand. Duels werden niet geschuwd en er ontspon zich een spannend slot van de eerste helft waar NSVV vlak voor rust de aansluitingstreffer wist te produceren. Met een 2-1 ruststand ging men aan de thee.

Onder het kunstlicht werd vervolgens de tweede helft gestart. NSVV was nu de betere ploeg en maakte jacht op de gelijkmaker. Groote Lindt moest zich beperken tot tegenhouden en loerde op haar snelle uitvallen. Kansen waren er voor NSVV maar doelman Raymond Klootwijk hield zijn ploeg op de been. De gelijkmaker hing echter in de lucht.

Een snelle uitval zou het duel op zijn kop zetten. Het was de doorgebroken Michael Slingerland die een scoringskans werd ontnomen. Een direct rode kaart was het logische gevolg. Een van de spelers van NSVV ging verhaal halen en kreeg zijn tweede gele prent en dus ook rood. Dit werd de ploeg uit Numansdorp en dan met name haar begeleiding teveel. Het was een team official die een  rode kaart kreeg wegens op- en/of aanmerkingen. Drie binnen één minuut.

Zo kwam NSVV met negen spelers te staan. De vrije trap werd op eenvoudige wijze ingeleverd. NSVV zette vervolgens een aanval op over links waarbij de rechtsback van Groote Lindt, Pim Opraus, een overtreding maakte die terecht met geel werd bestraft. Een overdreven reactie van de aanvaller zorgde voor nog meer olie op het vuur en de scheidsrechter besloot logischerwijs tot een afkoelingsperiode. Deze was uiteraard in het nadeel van Groote Lindt maar gezien de sfeer en de hoeveelheid kaarten in een kort tijdsbestek was het besluit te begrijpen.

Na 10 minuten werd de wedstrijd hervat voor de laatste vijftien minuten. Een alles of niets spelend NSVV maakte het De Lindt knap lastig. Ondanks het overtal slaagde Groote Lindt er niet in om balbezit te houden en zo moest men beducht blijven voor de counters van NSVV. Een van deze uitvallen kon ternauwernood tot corner worden verwerkt en uit deze corner kwam NSVV via een frommelgoal op 2-2. Een terechte en luid bejubelde gelijkmaker voor de ploeg uit Numansdorp,

Groote Lindt kon niet meer omschakelen om via goed aanvalsspel nog kansen af te dwingen. Omdat NSVV het punt koesterde vielen er geen kansen meer te noteren. En hoewel je natuurlijk tegen negen man de voorsprong niet meer mag weggeven was de gelijkmaker verdiend. In de laatste minuten van de wedstrijd kwam NSVV ook nog eens met acht man te staan (2x geel en dus rood) maar de tijd was te kort om hiervan te profiteren. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde va n de wedstrijd en droop Groote Lindt teleurstellend af. Groote Lindt gaat de winterstop in als de nummer drie van de ranglijst en hervat de competitie op 24 januari 2015 met een uitwedstrijd bij FC Binnenmaas.

Foto: Groote Lindt / Wilma van Strien.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.