Vlaggenschip korfballer Albatros behoudt koppositie

15 december 2014 door Hennie van der Zouw
Vlaggenschip korfballer Albatros behoudt koppositie

ZWIJNDRECHT - Vlaggenschip behoudt koppositie

Zwijndrecht 14 december 2014 –Het vlaggenschip van de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros klopt ALO en blijft de koploper. De reserves slaagden er niet in punten te pakken tegen de koploper.

Het vlaggenschip had na 8 minuten al een 5-2 voorsprong op ALO en bij rust leek de wedstrijd tegen het constant achterverdedigende ALO al beslist: 13-7. Via 15-7, 18-10 en 19-12 was het slotakkoord voor de thuisploeg: 24-13. Aanvoerde Leon werd topscorer met 7 treffers, Stefan den Hoed was goed voor 5 doelpunten en Nathalie Hoogendoorn scoorde in de eerste helft 100% op de vrije ballen (3x). Het vlaggenschip blijft de koploper in de eerste klasse D.

De reserves kon het niet bolwerken tegen de koploper PKC 4. Na een ruststand van 4-8 wist Albatros nog wel terug te komen naar 7-8, maar het gaatje kon net niet meer gedicht worden: 12-15.

Senioren 3 deelde de punten met Oranje Wit 3, 14-14 en senioren 4 kon ondanks een goede partij niet langszij komen bij het geroutineerde Oranje Wit 19-16.

Junioren A1 was duidelijk de betere partij tegen in de wedstrijd tegen VEO en boekte een regelmatige en verdiende overwinning. Na een 10-7 ruststand werd het snel 12-7 en uiteindelijk won A1 met 19-16.

Bijzonderde uitslagen waren er voor C1, E1, E2 en F5. C1 wist de 0 te houden tegen Animo en scoorde er zelf 11. E1 versloeg Vitesse met maar liefst 4-26 en E2 boekte een ruime overwinning op Vriendenschaar, 20-5. F5 speelde Oranje Wit helemaal weg en won met 25-3.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.