Pelikaan speelt gelijk in Heerjansdam

15 december 2014 door Hennie van der Zouw
Pelikaan speelt gelijk in Heerjansdam

ZWIJNDRECHT - Een negatieve reeks van verliespartijen werd zaterdag in en tegen Heerjansdam beëindigd met een gelijkspel. De Zwijndrechtse formatie klimt met dit punt voorzichtig uit het dal. Waar voor aanvang onzeker was of de wedstrijd door kon gaan in verband met de hevige regenval, bleek het veld van Heerjansdam hier voldoende tegen bestand.

De beginfase van de wedstrijd was voor Heerjansdam, de thuisploeg greep het initiatief en had meer balbezit dan Pelikaan. De Zwijndrechters hadden moeite om de bal na verovering in bezit te houden en Heerjansdam profiteerde hier bij vlagen van. Desondanks kwam de thuisploeg niet tot grote kansen in de beginfase. Halverwege de eerste helft veranderde het spelbeeld en kon Pelikaan een aantal keer opbouwen, gevaarlijk werd de ploeg echter niet.

In de eerste helft werden door Heerjansdam twee kansen gecreëerd. Twee keer verscheen Gert-Jan Plaizier voor Rik Pomp. De eerste keer kon Pomp zijn inzet keren en de tweede keer werd overgeschoten en gevlagd voor buitenspel. Een aantal vrije trappen  en corners voor Heerjansdam werden verdedigd door Pelikaan. De rust werd bereikt met een stand van 0-0.

De tweede helft kwam qua spelbeeld enigszins overeen met de eerste helft. Heerjansdam probeerde via de zijkanten en spits Gelli Koy aan te vallen om een doelpunt te maken. Pelikaan wist hier in de tweede helft een aantal counters tegenover te zetten. Uit één van deze counters kon Pelikaan na ongeveer 60 minuten de voorsprong grijpen. Na een ouderwetse ‘Randy-Kroos actie’ aan de rechterkant kon de buitenspeler een voorzet afleveren. Marvin Hooplot stond op de goede plek en hakte de bal achter het standbeen tegen het net: 0-1.

Na het doelpunt een vergelijkbare situatie als in de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit. Pelikaan liep achteruit en probeerde de voorsprong te verdedigen. Heerjansdam viel met man en macht aan en wist een aantal keer gevaarlijk te worden. Na een voorzet uit een afgeslagen corner ging Gelli Koy naar de grond nadat hij licht aan het shirt werd getrokken. De scheidsrechter kende een penalty toe en de spits ging zelf achter de bal staan. Oog in oog met de – voor een geblesseerde Rik Pomp – ingevallen Delano Kortstam wist Koy niet te scoren. Kortstam ranselde de bal met een mooie save uit de hoek en de voorsprong werd behouden.

Heerjansdam zette nog eens aan en het einde van de wedstrijd naderde. Na een aantal balveroveringen op het middenveld wist Pelikaan counters te plaatsen, maar deze leverde niets op. Dos Santos liet na 80 minuten Kortstam bijna de bal uit het net vissen, maar laatstgenoemde werd gered door de paal. Pelikaan verdedigde met elf man, maar wist na 90 minuten vlijmscherp te counteren. Na goed doorzetten van Vincent de Klerk kon Marvin Hooplot op de keeper worden afgestuurd. De spits wilde de bal breed leggen op de meegelopen Van Ingen, maar de bal was te zacht waardoor een verdediger kon wegwerken.

Dat Pelikaan het geluk dan toch niet aan de zijde heeft bleek in de 93e minuut. Na een makkelijk gegeven vrije trap bij de cornervlag ging iedereen bij Heerjansdam mee naar voren. Een goed indraaiende bal vond het hoofd van Koy en die kopte de bal in de benedenhoek: 1-1. Na deze gelijkmaker was het open huis aan beide kanten. Beide ploegen wilde toch drie punten en gingen hier naar op zoek. Na een actie van Hooplot kon de bal net niet worden ingetikt door de Klerk. Heerjansdam leek hierna de winst te pakken, maar Kortstam stak hier een stokje voor. Met een schitterende en schier onmogelijke redding na een inzet van Koy, wist hij een punt te behouden voor zijn ploeg.

De wedstrijd eindigde in een gelijkspel en dat was na een heel laat doelpunt uiteindelijk toch teleurstellend voor Pelikaan. De winterstop breekt hiermee aan voor Pelikaan. Wat rest is de Boutdag van volgende week. Pelikaan zal in de winterstop op trainingskamp naar Spanje gaan om goed voorbereid te beginnen aan de tweede competitiehelft. In deze tweede competitiehelft neemt Pelikaan het thuis op tegen Bolnes. In de uitwedstrijd bij Bolnes eindigde deze wedstrijd wonderbaarlijk genoeg – na twee penalty’s en levensgrote kansen – in een 1-1 gelijkspel.

Opstelling Pelikaan (v.r.n.l):
Rik Pomp (Delano Kortstam);  Thomas den Boer, Lerry Overgaauw, Mahmut Erol, Manucho Adelino (Kevin de Geus); Rowdy Nossent, Bjorn van Ingen, Vincent de Klerk; Randy Kroos (Valeri da Silva), Jelle Baan, Marvin Hooplot

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.