Vivera partners bezoeken dagelijks kwetsbare mensen in Zwijndrecht

16 december 2014 door Hennie van der Zouw
Vivera partners bezoeken dagelijks kwetsbare mensen in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - Sinds februari 2013 brengen een vrijwilligers van de SWOZ (Stichting Welzijn Ouderen Zwijndrecht) iedere dag vanuit woonzorgcentrum Nebo een verse warme maaltijd bij een aantal ouderen in Zwijndrecht. Na een proefperiode van zo’n anderhalf jaar werden op 8 december jl. de afspraken rond deze dienst officieel vastgelegd. Carien van den Berg, locatiemanager van Nebo, en Henk Lintjes, directeur bestuurder van de SWOZ, ondertekenden een overeenkomst waarin de afspraken over de tafeltje-dekje-maaltijden zijn opgenomen. “We willen hiermee graag de zelfredzaamheid en de regie van ouderen vergroten. Tevens is dit een van de uitgangspunten binnen Vivera samenwerken op basis van core business ”, aldus Henk Lintjes.

Woonzorgcentrum Nebo verzorgt al enkele jaren de warme maaltijden voor de seniorenrestaurants van de SWOZ in de gemeente Zwijndrecht. Zo’n twee jaar geleden ontstond tijdens een overleg tussen de SWOZ en Nebo het idee om de nog zelfstandig wonende ouderen in de wijk meer ondersteuning te bieden om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Er leek behoefte te zijn aan een warme maaltijd en dus werd bij wijze van proef deze dienst aangeboden aan een aantal bestaande klanten van SWOZ.

Gezonde maaltijd
Inmiddels ontvangen zo’n 21 ouderen in de wijk dagelijks een warme maaltijd. Locatiemanager Carien van den Berg: “Op deze manier kunnen wij ook iets betekenen voor de oudere medemens in de wijk. Een gezonde maaltijd is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor deze groep oudere.” De maaltijden kunnen worden besteld via de SWOZ, bereikbaar via 078-6206060.

Belangrijk contactmoment
Vrijwilliger Koos Polak, van de SWOZ brengt momenteel de maaltijden rond. Hij ervaart als geen ander de betekenis van deze dienstverlening voor de oudere medemens. “De mensen zitten echt te wachten tot ik kom. Soms help ik even door bijvoorbeeld het bestek te pakken. Voor veel mensen is het een belangrijk contactmoment. Doordat ik dagelijks bij de mensen thuiskom, heb ik ook zicht op deze mensen. Ik heb dan gelijk in de gaten als er iets met de mensen aan de hand is. Als het nodig is, geef ik dit door aan de ouderenadviseur Gert Kleinhesseling van de SWOZ of meld dit op het kantoor van de SWOZ”.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.