Grootschalige aanpak schade door boomwortels

18 december 2014 door Hennie van der Zouw
Grootschalige aanpak schade door boomwortels

ZWIJNDRECHT - Op diverse locaties in de gemeente Zwijndrecht zijn problemen ontstaan doordat wortels van bomen omliggende bestrating omhoog duwen. De gemeente Zwijndrecht pakt deze plekken in 2015 op grote schaal aan. De locaties waar deze problemen het grootst zijn worden aangepakt.

Locaties in beeld
Alle locaties in Zwijndrecht waar deze problemen zich voordoen zijn in beeld gebracht.De straatstenen op deze plekken zijn zodanig omhoog geduwd door wortels dat dit veel problemen veroorzaakt bij het wandelen, fietsen of bij het parkeren van auto’s. Op een aantal locaties kan de bestrating worden aangepakt zonder dat de boom hoeft te worden gekapt.

Op deze plekken wordt een klein deel van de wortels verwijderd. Op andere locaties moeten de bomen worden gekapt om de bestrating te kunnen herstellen.

189 bomen kappen
In totaal moeten er in Zwijndrecht 189 bomen worden gekapt om de straat te kunnen herstellen. Bij deze bomen moeten dusdanig veel wortels worden verwijderd om de bestrating te kunnen herstellen, dat de bomen niet meer veilig kunnen blijven staan

Locaties van de bomen
Via de link: http://www.allesoverbeheer.nl/Wortelopdruk.html vindt u een plattegrond.
Hierop staan alle locaties van de 189 bomen die worden gekapt. Zo kunt u zelf zien of deze bomen in uw directe woonomgeving staan.

Herplant 257 bomen
De gemeente Zwijndrecht heeft een bomen compensatiebeleid. houdt in dat wij een boom terugplaatsen voor iedere boom die gekapt wordt. In dit geval plaatsen wij extra bomen terug. Voor de 189 bomen die worden gekapt, planten wij 257 bomen terug. Als het mogelijk is planten wij een nieuwe boom in de directe omgeving van de gekapte boom terug. Dit doen gemeente op zo’n manier dat de overlast van boomwortels in de toekomst niet terugkeert. Mocht er geen ruimte of geschikte plaats zijn in de directe omgeving dan herplanten wij de boom op een andere locatie in Zwijndrecht.

De kapwerkzaamheden
Begin 2015 starten de werkzaamheden op het P.J. Oudplein. Daarna zijn de overige locaties aan de beurt. Zodra er meer bekend is over de planning van de werkzaamheden leest u daarover meer in stadsnieuws.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.