Nu te zien: Panorama Koningshof

18 december 2014 door Hennie van der Zouw
Nu te zien: Panorama Koningshof

ZWIJNDRECHT - Onder grote belangstelling ‘opende’ wethouder Aaike Kamsteeg op 17 december het kunstproject Panorama Koningshof. Hiermee heeft het terrein Koningshof, de locatie van de voormalige Koningskerk, een nieuwe, tijdelijke bestemming gekregen.

Het kunstproject, gerealiseerd door Cultuurstorm, biedt lokale kunstenaars een platform om hun werk aan een groot publiek te tonen. Onderdeel van het project is het hekwerk rondom het terrein dat met hulp van omwonenden en kunstenaars  in een creatief patroon is ingevlochten.

‘Apetrots ben ik dat mijn schilderij “Steenuil” is opgenomen in de tentoonstelling van Panorama Koningshof’, glundert kunstenaar Carel Gosse van den Anker. Samen met vier andere kunstenaars en fotografen geeft hij invulling aan de eerste tentoonstelling “De Winter voorbij”. Hun werk is te zien op panelen van 5 x 3 meter op de vijfhoek.

Een projectgroep met omwonenden, inwoners, kunstenaars en ondernemers bepaalt steeds het thema en de samenstelling van de tentoonstellingen. Tot april 2015 kunt u “De winter voorbij” bekijken, daarna wordt er een nieuwe tentoonstelling samengesteld.

Met het ontsteken van de verlichting verklaarde Kamsteeg het Panorama Koningshof geopend. De prachtig aangelichte panelen (met dank aan installatiebedrijf Interdaad) zijn een echte eyecatcher en geven het braakliggende terrein nieuw elan. Het kunstproject is mogelijk gemaakt door de gemeente Zwijndrecht en de eigenaar van de grond VOF Koningshof (Woonkracht10 en Era Contour).

In de tentoonstelling ‘De Winter voorbij’ kunt u de volgende werken bewonderen:
1 Peter Visser – Zonder titel
2 Carel Gosse van den Anker – ‘Steenuil’
3 Jurjen Biesbroek – ‘Lights out’
4 Jansje van de Rest – ‘Omgeploegde aarde in de winter’
5 Mariëtte Bloem – ‘Storm of life’

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.