Winst voor Albatros in Haarlem

22 december 2014 door Hennie van der Zouw
Winst voor Albatros in Haarlem

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag 20 december reisde Albatros 1 af naar Haarlem. Voor de tweede keer in de week speelde het vlaggenschip in een sfeerloze sporthal met weinig publiek. Na 13 minuten prijkte er al een 2-7 tussenstand tegen staartploeg Haarlem 1 op het scorebord. Voor de koploper leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Bij rust leidde Albatros met 7-13 en in de tweede helft ging het scoren lustig verder. Met nog ruim tien minuten te spelen wist Albatros, waar A-junior Michiel den Toom zijn eerste speelminuten kreeg, echter niet meer te scoren en ging de wedstrijd als een nachtkaars uit: 13-23. Opmerkelijk waren de 7 treffers van Inez van Herpen, waarvan 5 strafworpen. Ook maakten aanvoerder Leon en Mattijs beide 5 velddoelpunten. Het tweede en Tjoba 2 gaven elkaar bij rust niet veel toe (8-7) en eigenlijk was een puntendeling overall wel het meest rechtvaardig. Het geluk is de laatste weken echter niet met de ploeg van Karin Lommers en zo werd opnieuw verloren: 17-15.

Op het thuisfront klopte Albatros 3 ADO 2 met gemak. De 9-6 voorsprong werd na rust uitgebreid tot 20-12. De wedstrijd van het vierde tegen KCR 3 liep gelijk op. In de laatste minuten van de wedstrijd leek het erop dat Albatros hier de eerste punten van het zaalseizoen zou pakken. Echter wist het vierde de wedstrijd niet uit te spelen en was het KCR die vlak voor het eindsignaal het verschil maakte: 12-13. Eerder in de week verloor Albatros ook al nipt tegen Oranje Nassau/Spirit 2 met 8-9. Ondanks het verlies lijkt een overwinning binnen bereik te liggen.

A1 en RWA A1 vochten een pittige strijd uit. RWA kwam beter uit de startblokken (5-1), maar Albatros hees zich bij rust naast de thuisploeg: 10-10. In de tweede helft lag Albatros telkens aan kop, maar vlak voor tijd werd het toch weer gelijk: 18-18. Aan aanvoerder Youri Fortuin de eer om in de laatste seconden de 18-19 binnen te frommelen. A2 had geen kind aan PSV A1: 6-18 en B1 kon na een paar nederlagen eindelijk weer eens aan een overwinning ruiken: 5-10 bij Futura B1.

Albatros C3 verloor in de laatste secondes van de wedstrijd van Vitesse C3. Na een achterstand van 5-2 knokte Albatros zich terug tot 7-7. Helaas mocht het harde werk niet baten, maar de getoonde inzet verdient zeker punten. Wel winst was er voor C2 op GKV C1. Albatros herpakte zich goed in de tweede helft en versloeg de ploeg uit Gorinchem met 3-7. Zowel D1 als D2 sleepte met beide 11 doelpunten de overwinning binnen op KCR en PKC. Ook D3 is op de goede weg. Met een 7-2 winst op Kinderdijk komt het kampioenschap steeds dichterbij. E1 versloeg PKC met 13-8 en E3 scoorde hetzelfde aantal doelpunten, maar liet er één minder door tegen DSO.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.