VVGZ wint 5e editie van het Steens en Partners zaalkampioenschap

22 december 2014 door Hennie van der Zouw
VVGZ wint 5e editie van het Steens en Partners zaalkampioenschap

ZWIJNDRECHT - VVGZ heeft de 5e editie van het Steens en Partners zaalkampioenschap van Zwijndrecht gewonnen. 'De Vogels' wonnen in de finale na strafschoppen van het dappere ZBC'97. Pelikaan legde beslag op de derde plaats en organisator Groote Lindt sloot af op plaats vier.

Het werd dit jaar een bijzonder spannende uitvoering van het inmiddels niet meer weg te denken voetbal evenement. Al in de eerste wedstrijd diende zich een verassing aan. Groote Lindt versloeg, het op het veld twee klassen hoger acterende, Pelikaan na een 0-1 achterstand (doelpunt Dylan den Boer) met 4-1.

De doelpunten van 'De Lindt' werden achtereenvolgens gemaakt door Steven Uijl, Danny Muller, Wouter Jansen en Kevin de Deugd. De rood/witten mochten twee punten bijschrijven terwijl Pelikaan een punt verdiende met de voorafgaande shoot outs. In de tweede wedstrijd opnieuw een opmerkelijke uitslag. ZBC'97, competitiegenoot van Groote Lindt klopte en ook in de 1e klasse uitkomende VVGZ met 1-2. Ook hier won het twee klassen hoger uikomende gezelschap de shoot outs. Sjoerd den Hollander zette in de wedstrijd de Zwijndrecht Bakestein Combinatie op voorsprong waarna Tom van Oorschot egaliseerde. Dennis Vurtado Varela kroonde zich hierna tot matchwinner maar verloor die titel nog bijna toen VVGZ in de slotseconden de paal raakte.

De volgende wedstrijd was Pelikaan - VVGZ, doordat de shoot outs geen winnaar opleverde kon er geen bonuspunt bijgeschreven worden. De bewoners van het Noordpark pakten wel de twee wedstrijdpunten door de Peli's met 3-1 terug te wijzen. Nick de Veij nam de eerste twee treffers voor zijn rekening en nadat Victor Rijneveen de derde had binnengeschoten deed Pelikaan uit een strafschop van Dylan den Boer wat terug.  

ZBC'97 verdiende voorafgaand aan het duel met Groote Lindt het bonuspunt terwijl de wedstrijd uiteindelijk geen winnaar opleverde; 1-1. Het was Jan Kees Schouten die namens de 'Zebra's' de score opende. Namens 'De Lindt' tekende Tom Koetsenruiter voor de gelijkmaker. Door dit resultaat was Pelikaan reeds uitgeschakeld voor de finale.

Uit het trio ZBC'97, VVGZ en Groote Lindt zouden in de laatste speelronde de twee finalisten komen waarbij ZBC'97 het voordeel had dat twee laatstgenoemden nog tegen elkaar dienden te spelen. De outsider zat helemaal op rozen toen zij de shoot outs van Pelikaan wonnen en zo het vijfde punt bijschreven. Wetende dat VVGZ en Groote Lindt beiden op drie stonden was de finale reeds een zekerheid. De wedstrijd tegen een voluit spelend Pelikaan werd met 3-1 verloren. Manucho Adelino excelleerde met drie goals, het tegendoelpunt kwam van de voet van de later aangesloten Moestakim Atlagh.

De laatste poulewedstrijd werd een ware thriller. De shoot outs tussen VVGZ en Groote Lindt leek geen winnaar op te leveren waardoor de 3e klasser aan een gelijkspel (beter doelsaldo) voldoende zou hebben voor het spelen van de finale. De arbitrage twijfelde echter aan de geldigheid van de door 'De Lindt' benutte shoot out. VVGZ goalie Patrick Zoutewelle had de bal aangeraakt voordat deze de doellijn passeerde iets waar ook collega doelman Raymond Klootwijk zich op mocht beroepen. Dit was de scheidsrechter ontgaan waardoor alleen de shoot out van Groote Lindt werd afgekeurd. Nu was het VVGZ dat aan een gelijkspel voldoende had voor de finale. Groote Lindt begon geïrriteerd aan het duel, en kreeg door twee terugspeelballen zonder dat de middenlijn was gepasseerd een vrije trap tegen. Klootwijk pareerde de inzet van Dylan van den Burg maar was volgens de leiding te vroeg uitgelopen. Bij zijn tweede poging schoot Van den Burg wel raak.

Wegens commentaar kreeg Kevin de Deugd een tijdstraf van twee minuten en juist op het moment dat de aanvaller het veld weer mocht betreden herhaalde het ritueel van de terugspeelballen en de daaropvolgende vrije trappen zich. De beide pogingen troffen geen doel maar wel werd Raymond Klootwijk voor twee minuten weggestuurd. In het vervolg tekende Tom van Oorschot voor de 2-0 en kwam de mooie tegentreffer van Kevin de Deugd te laat om de spanning te doen terugkeren.

In de wedstrijd om het brons nam Pelikaan revanche voor de eerdere nederlaag tegen Groote Lindt. Doelpunten van Bjorn van Ingen en Thomas den Boer zorgden voor een 2-0 eindstand. De finale tussen VVGZ en ZBC'97 was meer spannend dan goed. Na de 1-0 van Wouter Swart werkte Moestakim Atlagh al snel de gelijkmaker binnen. Beide ploegen kregen voldoende kansen op een tweede treffer maar in de score kwam geen verandering meer. Er werd direct overgaan op de strafschoppenserie. Ieder team mocht drie keer aanleggen en ook hieruit kwam er geen winnaar. Men ging verder totdat er winnaar kwam en uiteindelijk was het Mitchel Blaauw die de gelijkmakende beurt miste nadat Jordy van Vuuren voorafgaand wel raak schoot namens VVGZ.

Zodoende werd de enorme wisselbeker en de daarbij horende prijs van 200 euro uitgereikt aan VVGZ dat met Nick de Veij ook de beste speler van het toernooi in haar gelederen had. Nick de Veij ontving  daarvoor een door REP Sportprijzen beschikbare trofee. DJ en speaker Hans Klootwijk van Hot Pop sloot hierna de avond af waarop door organisator, getuige de volle tribunes en positieve reacties weer tevreden kon worden teruggekeken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.