Handbaldames sv Conventus beginnen 2015 met overwinning

05 januari 2015 door Hennie van der Zouw
Handbaldames sv Conventus beginnen 2015 met overwinning

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus zijn 2015 in stijl begonnen door de eerste competitiewedstrijd van het jaar te winnen. Tegenstander TOGB kwam een minuut voor tijd nog terug tot één doelpunt achterstand, maar Conventus wist dit te pareren en pakte met drie punten verschil de overwinning. Het eerste herenteam van de Zwijndrechtse vereniging bleef op eigen veld puntloos.

Conventus Dames 1 trof in TOGB een tegenstander die maar net achter Conventus in het kampioenschap stond, wat dus een spannende wedstrijd voorspelde. Aanvankelijk ging de strijd gelijk op, maar na tien minuten wist Conventus een 4 – 4 stand om te buigen in een 4 – 7 voorsprong. Vanaf dit moment stopte het team echter met scoren en kwam de tegenstander terug tot 7 – 9. Voor rust zou deze achterstand niet meer goedgemaakt kunnen worden en stond er na 30 minuten speeltijd een 11 – 12 stand op het scorebord.

Na aanwijzingen van coach José Narvaez begon Conventus de tweede helft sterk en liep al snel uit tot 16 – 12, mede door een sterkere verdediging en goed keepwerk van keepster Lindey Kaan.  Vervolgens begon TOGB weer steeds meer van Conventus’ voorsprong af te knagen, totdat het verschil met één minuut op de klok nog maar één doelpunt was! De Zwijndrechtse dames antwoorden echter met twee doelpunten in de laatste minuut, waarmee het met 23 – 20 nog een comfortabele zege was.

Met ingang van het nieuwe jaar is bij het eerste herenteam de verjonging nog verder doorgezet. Alle veteranen uit het eerste team zijn teruggezet naar het tweede team, waarmee het eerste team nu volledig bestaat uit jonge spelers. Desondanks kon Conventus tegenstander DIOS aanvankelijk goed volgen, maar na een 6 – 6 stand moest het team toch loslaten en kon de tegenstander voor rust uitlopen tot 11 – 14.

Het team van coaches Klaas Kauffeld en André de Waal zag in de tweede helft de achterstand vervolgens snel oplopen tot 11 – 17, maar verbeterde vervolgens de verdediging sterk en knokte het in geel/zwart spelende team zich terug tot 16 – 18. Maar in de jacht op het gelijktrekken van de stand ging Conventus te gehaast spelen, met veel onnodige fouten als gevolg. Dit gaf DIOS de kans om de voorsprong weer verder uit te breiden en uiteindelijk met 20 – 28 te winnen.

Het tweede herenteam speelde zondag een knappe wedstrijd tegen kampioenschapsleider ETC,  maar kwam met 14 – 18 enkele punten tekort. Het tweede damesteam kwam niet in actie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.