Albatros goed op dreef in 2015

12 januari 2015 door Hennie van der Zouw
Albatros goed op dreef in 2015

ZWIJNDRECHT - Zaterdag 10 januari trof Albatros 1 in WION een lastige tegenstander. In de sfeerloze hal in Rotterdam nam Albatros via, de uiteindelijk zeven keer scorende, Mattijs Punt een 0-2 voorsprong, maar die werd ook weer teniet gedaan. Een goede fase van Zwijndrechtse kant leidde tot een 4-8 voorsprong, maar bij rust was het verschil kleiner: 7-9. Direct na rust plaatste Albatros opnieuw een versnelling en werd het verschil door de koploper naar zes doelpunten getild. Toen brak er echter een rommelige fase aan waarin de ploegen meer fysiek en communicatief met elkaar in de slag gingen. Gelukkig hield Albatros het hoofd koel en via 11-15 werd de 12-20 eindstand bereikt.

Albatros 2 startte het nieuwe jaar goed in de 5mei-hal in Leiden met een teamprestatie van formaat. De ploeg stak vooral verdedigend veel energie in de wedstrijd en legde thuisploeg Sporting Trigon 2 zo aan banden. Scorend bleek Albatros over veel schijven te beschikken en in de eerste helft werd zo een 3-9 voorsprong bewerkstelligd. Na rust drong de Leidse ploeg nog wel aan, maar Albatros bleef mee scoren waardoor de voorsprong niet in gevaar kwam: 14-20. Nuttige punten voor Albatros, dat nu klimt naar de derde plaats op de ranglijst.

In de Develhal streden Albatros 3 en 4 tegen Vlaardingen 2 en 3. Waar het vierde de punten aan zich voorbij liet gaan, pakte het derde de strijd goed aan. Al snel pakte Albatros 3 een voorsprong op Vlaardingen. In de eerste helft leek de tegenstand nog enigszins aanwezig en wist de Vlaardingse ploeg nog aan te hangen. Na rust leek het al snel gedaan. Albatros bouwde de voorsprong steeds verder uit en speelde het tweede van Vlaardingen volledig weg: 24-9. Voor Albatros vier was er minder geluk. Tegen het achterverdedigende Vlaardingen 3 kwam Albatros moeilijk tot scoren. Al snel kwam het vierde op een achterstand. Telkens als Albatros dichterbij leek te komen maakte Vlaardingen weer het verschil. Met 10-13 waren er opnieuw geen punten voor Albatros 4.
A1 speelde een prima eerste helft tegen koploper Oranje Wit A1 (9-9), maar kon het in de tweede helft niet meer bolwerken: 22-16. A2 bleek nu wel bestand tegen het fysieke spel van Movado A1 en won met 12-18 in de Oranje Wit-hal. Het ging zowel A3 als A4 makkelijk af in de wedstrijden zaterdag. A3 klopte Voltreffers met maarliefst 22-4 en A4 veegde PKC van het veld met 11-2.

In het Brabantse Best won C1 ruimschoots van DKB C1 met 7-15. Albatros C3 haalde de eerste punten van het zaalseizoen binnen met een zeer verdiende 8-10 overwinning op Oranje Nassau. Ook C4 en C5 pakten zaterdag twee punten met overwinningen op Spirit C1 en Oranje Wit C5. Noemenswaardig was ook de overwinning van D3. Met 10-0 lieten zij Merwede D5 alle hoeken van het veld zien.

De E-pupillen waren afgelopen zaterdag goed op dreef. Er vielen een hoop doelpunten aan de kant van Albatros. E2 scoorde maarliefst 26 doelpunten tegen HKC en E4 knalde er 24 in tegen ADO E1. Ook Albatros E1 wist een hoop ballen door de mand te gooien en klopte Nieuwerkerk E2 met 17-6.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.