Geslaagd trainingskamp voor Pelikaan in Albir

19 januari 2015 door Hennie van der Zouw
Geslaagd trainingskamp voor Pelikaan in Albir

ZWIJNDRECHT - De selectie van Pelikaan zette dinsdagmiddag weer voet op Nederlandse bodem na een vijfdaags trainingskamp in Zuid-Spanje. Voor het eerst in de historie van Pelikaan belegde het eerste elftal een trainingskamp in het buitenland en dit leverde vijf mooie dagen op. In het plaatsje Albir werd getraind in het kader van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Er kan gesproken worden van een zeer geslaagd trainingskamp. Onder ideale omstandigheden konden spelers en staf zich volledig focussen op teambuilding en voetbal.

Stipt om 05.45 vertrok de bus om Pelikaan naar Rotterdam-The Hague Airport te brengen. Na een klein halfuurtje in de bus doorgebracht te hebben, kon iedereen zijn koffer inchecken. Met een kleine vertraging steeg het vliegtuig om 08.00 uur op en werd er geland omstreeks 10.00 uur. Vanaf het vliegveld in Alicante werd er verder gereisd per bus en rond het middaguur arriveerde Pelikaan in hotel Albir Garden.

Nadat zowel staf als spelers zich gesetteld hadden in de kamers, werd er gezamenlijk geluncht. In de namiddag werd de eerste training afgewerkt in de bergen van Albir. Na een kwartier lopen kon de selectie van Pelikaan gebruikmaken van een mooi trainingsveld, sfeervol gelegen tussen de bomen. Na een twee uur durende sessie met een scherpe partij en afsluitend ‘krachtrondje’, werd de weg naar beneden weer ingezet. Iedereen kreeg de mogelijkheid om uit te rusten en om 20.00 uur, wat de vaste tijd voor het avondeten was, zat de gehele groep weer aan tafel.

Na het eten was er de mogelijkheid om een en ander te ondernemen, iedereen vulde deze tijd op zijn eigen manier in. Sommige spelers gingen even de stad verkennen en anderen bleven in het hotel. Met de wedstrijd tegen SVW de volgende dag in het achterhoofd, was iedereen bijtijds weer in het hotel om de nodige rust te pakken. Zaterdagmorgen na het ontbijt en een uurtje vrijaf, werd de weg omhoog weer ingezet. Al wandelend bereikte Pelikaan het wedstrijdveld dat schitterend gelegen was tussen de bergen. Dit zorgde voor de nodige fotomomenten onder spelers en staf. Hierna werd echter snel aangevangen met de warming-up. De wedstrijd stond onder leiding van een – wat achteraf bleek – uitstekende Spaanse scheidsrechter.

Pelikaan won de wedstrijd tegen SVW met 3-0. De gehele doelpuntenproductie kwam op naam van Marvin Hooplot en de gehele selectie kwam aan spelen toe. Pelikaan legde bij vlagen aardig spel op de mat en het verschil in fitheid en organisatie gaf de doorslag in deze winstpartij. SVW bleek een ploeg te zijn die wilde voetballen en aanvallen en dit leverde een vrij open wedstrijd op. Al met al een redelijk geslaagde test voor Pelikaan en dit leverde toch een tevreden gevoel op.

Na het avondeten lagen er weer een aantal vrije uren in het verschiet. De spelers en staf besloten om er samen op uit te trekken in Benidorm. Aan de boulevard in Benidorm werd de avond doorgebracht met een mooi uitzicht op de zee. Ook deze ontspannen avond bleek uiteindelijk geslaagd toen iedereen weer fris en fruitig, maar bovenal uitgelaten aan de ontbijttafel zat.

Na het ontbijt de ondertussen bekende routine van verzamelen en gezamenlijk wandelen naar het trainingsveld. Een wandeling die wederom goed was voor veel gesprekken en grappen van spelers, trainers en staf onder elkaar. Met een ontspannen training met een aantal leuke oefeningen en een partijvorm kon iedereen zich weer naar beneden begeven. Daar kozen een aantal spelers ervoor om de spieren te laten herstellen in het ijskoude buitenbad. Anderen kozen ervoor om te lunchen aan het strand van Albir. Aan het eind van de middag verzamelde de selectie zich weer, om met de gehele groep naar Manchester United – Southampton te gaan kijken. Daarna was er voor iedereen een vrije keuze in de plaats waar gegeten werd.

Maandagochtend om 11.30 uur werd de laatste training begonnen. Met een uitgebreide warming-up en een rondo werd de start van de training vormgegeven. Hierna volgde een positiespel en vervolgens vertrokken de Peli’s weer richting het hotel, waar genoten werd van de laatste dag in de Spaanse zon. Die iedere dag weer zorgde voor een temperatuur rond de 22 graden Celsius. ’s Middags speelde de selectie een toernooitje voetvolley en dit zorgde voor mooie confrontaties tussen de vier teams. Het team van Lerry, trainer Ron, Dylan en Marvin wist de eerste plaats te bemachtigen.

De terugreis werd ingezet op dinsdagochtend, om precies te zijn om 07.15. Iedereen was op tijd in de lobby. Gewapend met een lunchpakket, verzorgd door het hotel, werd Pelikaan per bus richting het vliegtuig in Alicante gebracht. Na wat wachten en uitrusten op het vliegveld, vertrok het vliegtuig om 10.35 weer richting Nederland, waar de regen gelukkig met bakken uit de lucht kwam om de spelers en staf nog maar even te herinneren aan de warme ‘winterzon’ in Zuid-Spanje.

Middels deze weg wordt namens de gehele selectie en staf iedereen bedankt die dit trainingskamp heeft mogelijk gemaakt voor Pelikaan. Zonder alle sponsoren, vrijwilligers en betrokkenen was het niet mogelijk de reis en het verblijf te realiseren en daar is iedereen binnen Pelikaan 1 zeer dankbaar voor. Ook namens deze weg nog een dankwoord en sterkte gewenst aan het adres van Peter Aarts, die meeging als verzorger om Sam te vervangen. Peter moest het trainingskamp jammer genoeg verlaten wegens privé omstandigheden, zijn diensten worden door een ieder binnen de selectie zeer gewaardeerd.

Al met al kan gesproken worden van een uiterst geslaagd trainingskamp. Vanuit deze reis begint Pelikaan fris en met goede hoop aan de tweede seizoenshelft. De voorbereiding op deze tweede helft is afgelopen donderdag en zaterdag alweer voortgezet in Nederland. Afgelopen zaterdag wist Pelikaan met 1-0 te winnen van Spirit uit Ouderkerk aan de Rijn. Het doelpunt kwam op naam van Jordy van Buren, de assist was van Marvin Hooplot.

Aanstaande zaterdag 24 januari wordt de competitie hervat met de thuiswedstrijd tegen Bolnes. De heenwedstrijd bij Bolnes eindigde wonderbaarlijk genoeg in een 1-1 gelijkspel, ondanks vele kansen voor Pelikaan. De wedstrijd zal om 15.00 beginnen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.