Doelpuntenfestival bij Albatros

19 januari 2015 door Hennie van der Zouw
Doelpuntenfestival bij Albatros

ZWIJNDRECHT - Er konden afgelopen zaterdag veel doelpunten genoteerd worden bij de wedstrijden van de korfbalvereniging Albatros. Gelukkig vielen de meeste treffers aan de goede kant, maar helaas waren er ook wat teleurstellingen te slikken.

Het hoogste aantal rood-witte doelpunten kwam weer eens op naam van Albatros E2 dat met maar liefst 26-2 won van Merwede E2. Dit jeugdteam scoorde in 7 wedstrijden al 139 keer en stevent recht op het kampioenschap af.

Albatros 2 maakte met 23 treffers tegen VEO 3 ruim het verschil en speelt zich in een veilige positie in de reserve 1e klasse, maar de 22 treffers van A1 bleken uiteindelijk niet voldoende. Tegen koploper PKC A2 speelde de ploeg een prima partij, maar bleken de laatste minuten fataal.  Nog zonder de geblesseerde aanvoerder Youri Fortuin maar met een prima invallende Niels van Trooyen werd een goede eerste helft bij 11-11 afgesloten. In tegenstelling tot de uitwedstrijd in Papendrecht leverde Albatros ook een puike tweede helft af en leidde de thuisploeg drie minuten voor tijd met 22-19. Vanaf dat moment echter ging alles mis wat er maar mis kon gaan en scoorde PKC nog vier keer: 22-23. Een grote teleurstelling voor de ploeg van Roeland en Alex, maar het geboden spel biedt houvast voor de komende belangrijke wedstrijden.

De 21 treffers van het eerste team tegen runner-up Refleks waren voldoende voor de overwinning. De Rijswijkse ploeg maakte geen enkele aanspraak op de winst en Albatros  bouwde de voorsprong in een vrij gezapige wedstrijd rustig uit. Via 10-6 bij rust werd het 13-7 , 18-10 en uiteindelijk 21-12.
De wedstrijden van het eerste team worden tegenwoordig opgeleukt met teams van de week, spelers van de zaterdag, inschietmuziek, interviews en een verloting. A.s. zaterdag kan Albatros bij winst op DES weer een grote stap richting het kampioenschap zetten.

Albatros 4 leek op weg naar haar eerste overwinning bij Animo 2 in Geldermalsen, maar in de slotfase bleken de 21 treffers niet voldoende: 24-21.
A2 en A3 boekten nuttige overwinningen op DKB A1 en KCR A4, B1 speelde een matte partij tegen Reeuwijk B1 maar won wel met 12-8. Nederlagen tegen de koploper in hun klasse voor senioren 3 (23-18 bij HKC 3) en C1 (5-7 tegen DOT C1).

Bij de jeugd waren er wel overwinningen voor B2 dat een prima partij speelde tegen RWA B2 (8-10) en C4 (6-7 tegen Maassluis C4). D2 haalde met 17-3 uit tegen Triade D1 en ook was er winst voor E1, E4, E6, F1, F2 en F3. Zowel F1 als F2 scoorden maar liefst 18 keer.

Fotobijschrift: Albatrosser Mattijs Punt in actie in de gewonnen wedstrijd tegen Refleks

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.