Korfballers laten tweede plaats in het kampioenschap voorlopig liggen

19 januari 2015 door Hennie van der Zouw
Korfballers laten tweede plaats in het kampioenschap voorlopig liggen

ZWIJNDRECHT - De korfballers van Sv Conventus hadden afgelopen weekend de uitgelezen kans om de tweede plaats in het kampioenschap over te  nemen, maar kwamen uiteindelijk in de tweede helft tekort tegen het Amsterdamse Sporting West.

De eerdere overwinning tegen Sporting West gaf Conventus veel vertrouwen voor de thuiswedstrijd, waarmee het team door zou kunnen schuiven naar de tweede plaats in het kampioenschap. Conventus wordt echter al enige tijd door blessures geplaagd en begon de wedstrijd erg onrustig, waardoor het al snel op achterstand werd gespeeld.

Na een 6 – 8 stand in de rust zag het thuispubliek de achterstand in de tweede helft zelfs tot 6 – 10 oplopen voordat het team van coach Peter Jonker zich wist te herpakken door het gat tot 10 – 10 volledig te dichten. Vanaf dat moment sloeg het spel weer volledig om: het Zwijndrechtse spel verslechterde, terwijl ook de scheidsrechter vaker in het nadeel van Conventus floot. Dit resulteerde in dat Sporting West tot 10 – 15 uit wist te lopen, waarmee er een einde kwam aan de aspiraties van Conventus. Tot overmaat van ramp ging ook Conventus speelster Maaike Hartog door haar enkel heen, wat haar waarschijnlijk vier tot zes weken naast de zijlijn houdt. In de slotminuten probeerde Conventus het gat nog wel te verkleinen, maar na zestig minuten speeltijd stond er een 12 – 16 nederlaag op het scorebord.

Scores Conventus
Niels de Kok 4x, Jeroen vd Pol 3x, Thomas Streefkerk 2x, Walter Slingerland 1x, Priscilla Zijlmans 1x, Ellen Verschoor 1 x.
 
Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.