Seniorenteams sv Conventus blijven ongeslagen

19 januari 2015 door Hennie van der Zouw
Seniorenteams sv Conventus blijven ongeslagen

ZWIJNDRECHT - De handbalteams van sv Conventus hebben afgelopen weekend goede zaken gedaan in het kampioenschap. Alle seniorenteams van de Zwijndrechtse vereniging hebben afgelopen weekend kampioenschapspunten weten te pakken.

Het eerste damesteam speelde afgelopen weekend in Vlaardingen tegen HWC, dat in het kampioenschap net iets achter het Zwijndrechtse team stond. Conventus kende een felle start van de wedstrijd en pakte direct een 4 – 0 voorsprong,  waarna het team deze voorsprong kon consolideren om vervolgens met een 5 – 10 voorsprong de rust in te gaan. Ondanks bemoedigende woorden van vervangend coach Nicole Cats, welke de zieke coach José Narvaez verving, kwam het team slecht uit de startblokken van de tweede helft en zag de voorsprong tot 7 – 10 teruglopen. Maar de in geel/zwart spelende speelsters wisten zich te herpakken, ondanks de fysiek zware tegenstand van HWC. Mede dankzij vier gehouden strafworpen door keepster Chantal Buster slaagde Conventus er in om een grote voorsprong op te bouwen, waarna er na een zware wedstrijd een klinkende 12 – 21 overwinning op het scorebord stond.

Conventus Heren 1 speelde zondag tegen de Meeuwen uit Rotterdam, dat twee plaatsen boven het Zwijndrechtse team stond. Conventus kende een matige start van de wedstrijd, waarin veel onnodige fouten werden gemaakt, maar wist zich al snel te herpakken en ging met een 11 – 11 gelijkspel de rust in. In de tweede helft bleven beide teams gelijk op gaan, waarbij het voor Conventus een intensieve wedstrijd werd. Met nog een minuut op de klok stond het team van coaches Klaas Kauffeld en André de Waal één punt achter, maar vervolgens maakte de tegenstander een zware overtreding door Conventus keeper Brent Kool binnen de cirkel te raken en werd hiervoor met een rode kaart bestraft. Conventus maakte vervolgens optimaal gebruik van de extra speler en slaagde er met enkele seconden op de klok in om via Rony Nguala de gelijkmaker te scoren. Zo werd de eindstand beslist op 22 – 22.

Ook het tweede herenteam ging afgelopen weekend niet met lege handen terug naar Sportcomplex Develstein: In Ridderkerk werd de nummer twee in het kampioenschap, Saturnus’72, met 26 – 21 verslagen. Het tweede damesteam kwam afgelopen weekend niet in actie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.