Handbalteams sv Conventus delven het onderspit in spannende wedstrijden

26 januari 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbalteams speelden afgelopen zondag spannende wedstrijden, maar zowel het eerste heren- als damesteam moest uiteindelijk in de slotminuten  het onderspit delven. Beide teams zijn afgelopen jaar sterk verjongd,  met als gevolg dat de minder ervaren spelers grotere problemen hadden met de druk.

Met Indus’67 als tegenstander konden de dames van Conventus zich opmaken voor een spannende wedstrijd; Indus stond één plaats onder Conventus in het kampioenschap. De verwachte spanning werd al snel bevestigd met een gelijk opgaande stand in de eerste helft. Ondanks twee gemiste strafworpen kon Conventus met een 7 – 7 gelijkspel de rust in gaan. De Zwijndrechtse dames zouden vervolgens erg rommelig aan de tweede helft beginnen, wat Indus de kans gaf om een voorsprong te pakken.

Halverwege de helft kwam Conventus echter terug door een 9 – 10 achterstand om te draaien in een 11 – 10 voorsprong. Gedurende de laatste tien minuten begon het onder druk staande Conventus echter steeds meer fouten te maken, terwijl pech bij de afronding nieuwe doelpunten voorkwam. Dit bood Indus de kans om tot 12 – 12 terug te komen. Twee minuten voor het eindsignaal zou Indus zelfs een 12 – 13 voorsprong pakken, waar de dames van coach José Narvaez niets meer aan konden doen en zo met één doelpunt verschil verloren.

Het eerste herenteam van  Conventus vond in Oliveo een sterkere tegenstander; de club uit Pijnacker stond voor de wedstrijd vier plaatsen boven de Zwijndrechtse club. Desondanks kende Conventus een flitsende start en kwam al vroeg op een 5 – 2 voorsprong. Deze voorsprong zou voor de rust weer weg worden gegeven, waarna er met rust een 7 – 9 achterstand kon worden genoteerd. Ook in de tweede helft kwam Conventus sterk uit de startblokken door de achterstand in twee minuten goed te maken, waarna de stand gelijk op bleef gaan.

Mede dankzij veel break-outs van Vincent du Buisson kon Conventus zelfs een 16 – 14 voorsprong pakken. Maar net als bij de dames konden de jonge spelers van Conventus moeilijk met de druk omgaan en begonnen tijdens de laatste tien minuten veel fouten te maken. Dit wist Oliveo optimaal uit te buiten door terug te komen tot 17 – 22 aan het eind van de wedstrijd.

De tweede teams bleven afgelopen weekend wel ongeslagen. Het tweede damesteam versloeg het tweede team van Indus’67 met 13 – 8, terwijl de heren Achilles met 27 – 17 de baas waren.

Conentus-handbal-dames – De handbaldames van Conventus zoeken naar een scoringskans.
Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus