Feestelijke onthulling van kunstwerk 'Het Zittende Paar'

27 januari 2015 door Hennie van der Zouw
Feestelijke onthulling van kunstwerk 'Het Zittende Paar'

ZWIJNDRECHT - Alle kunstwerken in Zwijndrecht krijgen of hebben schoonmaakbeurt- of opknapbeurt gekregen. Een aantal kunstwerken krijgt een ware 'Make Over'. Zo ook ´Het zitten echtpaar´ van kunstenaar P. Koning. De wethouders Jolanda de Witte en Henk Mirck onthulden dit kunstwerk op dinsdag 20 januari bij de ingang van de Nebo aan de Hoederskade. Het beeld heeft in het verleden al eerder op deze locatie gestaan, maar moest worden verwijderd na een poging tot diefstal waardoor het voetstuk was beschadigd.

Onthulling zittend paar
De kunstwerken in Zwijndrecht waren nodig aan een schoonmaak- of opknapbeurt toe. Deze kunstwerken worden gerepareerd, schoongemaakt en indien nodig van nieuwe verf of coating voorzien. De kunstwerken worden bovendien beveiligd met een DNA-spray waardoor altijd te achterhalen is waar het kunstwerk vandaan komt. De Stichting Kunstwacht verzorgt deze werkzaamheden.

Een nieuwe 'Look'
De kunstwerken op de locaties:  Raadhuisplein, Swanendrift, Oranjeplein, Officiersvliet, Norderstedtplein, Burg. Pijl Hoogerwerflaan, Dollard en de Koninginneweg zijn inmiddels helemaal opgeknapt. De kunstwerken hebben een nieuwe frisse uitstraling gekregen.   

In 2015 worden de overige kunstwerken in Zwijndrecht helemaal schoongemaakt. De kunstwerken die in het beeldenpark staan vallen hier buiten, deze worden regelmatig onderhouden door Stichting Beeldenpark. Naast de beelden in het beeldenpark, telt Zwijndrecht in totaal 46 kunstwerken.

Foto: De wethouders Henk Mirck en Jolanda de Witte bekijken het onthulde beeld.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.