Albatrosjeugd op dreef

02 februari 2015 door Hennie van der Zouw
Albatrosjeugd op dreef

ZWIJNDRECHT - De pupillen van Albatros waren goed op dreef op de laatste zaterdag van januari. De dag werd afgetrapt met overwinningen voor F3, F4 en F5. In de Walbrughal versloeg F3 ACKC nipt met 11-10 en won F4 met een doelpunt meer dan F3 van Vriendenschaar. Ook Albatros E2 wist ACKC ruimschoots te verslaan: 13-7. Dertien doelpunten waren er ook Albatros E3. Meer dan genoeg om te winnen van Juliana E2: 13-5. Albatros E6 moest hard vechten voor de overwinning tegen IJsselvogels E6. In de laatste tien minuten kwam Albatros na hard werken langszij en wisten ze ploeg uit Moordrecht te verslaan met 6-4.

D1 en D3 sleepten beiden twee punten in de wacht. GKV D2 werd met 9-3 verslagen door D1. En Albatros D3 scoorde er maarliefst 10 en liet er geen enkel door tegen ACKC. Mooie overwinningen waren er tevens voor B1 en B2. B1 won met 12-6 van De Meervogels B2 en in Vlaardingen won B2 met 14-6.

In totaal waren er 44 doelpunten voor A2, A3 en A4. In Hardinxveld-Giessendam prikte A2 er één doelpuntje meer in dan Vriendenschaar: 10-11. Albatros A4 maakte er ook 11 maar lieten er slechts 7 door tegen Vlaardingen A1. Albatros A3 verdubbelde het aantal doelpunten en versloeg Movado A2 met 8-22.

Geen punten voor de selectie
De selectie van Albatros had het moeilijk afgelopen zaterdag. Zowel het eerste als het tweede namen nul punten mee naar huis. Gesteund door een 60-tal supporters lukte het Albatros 1 niet om de belangrijke uitwedstrijd bij Futura in winst om te zetten. In de Haagse sporthal Zuidhaghe werd met 17-15 verloren. De thuisploeg wist de Albatrosschutters goed aan banden te leggen, waardoor het in de eerste helft vooral op de dames aan kwam. In het eerste kwartier nam Albatros weliswaar een 4-6 voorsprong, maar bij rust was deze omgebogen naar een 9-7 achterstand. Het eerste kwartier na rust was ook voor de Haagse ploeg, maar Albatros knokte zich na 12-8 weer terug in de wedstrijd. Met nog tien minuten te spelen scoorde Mattijs zijn eerste treffer (14-13), maar het gat kon net niet gedicht worden. Met nog drie wedstrijden te spelen is het pleit in de 1e klasse D dus nog niet beslecht.

Albatros 2 miste scoorden vermogen en kon niet opwegen tegen de doelpunten regen van De Meervogels. In de eerste helft werd al een flinke achterstand opgebouwd, die later niet meer in te halen was: 31-12. Ook op het thuisfront werden geen punten gepakt door Albatros 3 en 4. Het derde zat dicht tegen een overwinning aan, maar verloor uiteindelijk met één punt verschil van KCC/ Delta Logistiek: 17-18. Albatros 4 kon het derde van Maassluis niet bijbenen en verloor met 12-20.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.