Leerlingen van basisschool 'De Kim' gaan wandelen voor water

11 maart 2014
Leerlingen van basisschool 'De Kim' gaan wandelen voor water

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT - 6 kilometer lopen met 6 liter water op je rug. Veel kinderen in ontwikkelingslanden als Kenia en Oeganda doen dit elke dag. Meer dan 25.000 Nederlandse basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 gaan op 19 maart met de sponsorloop Wandelen voor Water ervaren hoe zwaar dit is, waaronder 41 leerlingen van basisschool De Kim. Het startschot voor de wandeling wordt om 9.45 uur gegeven in het Weizigtpark in Dordrecht.

In totaal lopen er in drie provincies 13.000 leerlingen mee. Ontwikkelingsorganisatie Simavi werkt in Kenia en Oeganda hard aan het verbeteren van de toegang tot schoon drinkwater en wc’s. Jaarlijks overlijden namelijk maar liefst 1,5 miljoen kinderen door uitdroging als gevolg van diarree. Diarree kan gemakkelijk voorkomen worden als deze kinderen toegang zouden hebben tot schoon water.

Dankzij alle deelnemers in Nederland, kan Simavi er voor zorgen dat in 2015 23.040 schoolkinderen schoon drinkwater en goede wc’s hebben. In Oeganda werkt Simavi in een gebied waar scholen gemiddeld 1 wc per 66 leerlingen is. In Nederland is het verplicht 1 toilet per 15 kinderen te hebben.

Door aan deze wandeling mee te doen krijgen de leerlingen een beter besef van de situatie in ontwikkelingslanden. De kinderen krijgen gastlessen op school over de noodzaak van schoon drinkwater en goede hygiëne in relatie tot een goede gezondheid.
De Kim is een veelzijdige PCOAZ school en verzorgt excellent onderwijs voor kinderen op hun eigen niveau vanuit een protestants-christelijke levensovertuiging.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.