Conventus Korfbal F1 pakt ongeslagen het kampioenschap

09 februari 2015 door Hennie van der Zouw
Conventus Korfbal F1 pakt ongeslagen het kampioenschap

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag was de grote dag voor de jonge korfballers van sv Conventus: in een direct duel tegen directe concurrent KC Dordrecht kon het kampioenschap veilig worden gesteld. In een versierde Develsteinhal en met een volle tribune fans lieten de spelertjes zich niet gek maken en pakten een klinkende overwinning en daarmee dus ook het kampioenschap.

Beide teams waren voor deze wedstrijd erg aan elkaar gewaagd gebleken. Conventus was tot dan toe ongeslagen gebleven, terwijl KC Dordrecht alleen de eerdere ontmoeting met Conventus had verloren.

Dordrecht maakt het eerste doelpunt, maar Conventus gaf zich niet zomaar gewonnen en al snel werd de gelijkmaker gemaakt. De voorsprong van Conventus liep vervolgens zelfs op naar 8-1. In de derde tien minuten van de wedstrijd begon Dordrecht plots in te lopen, met een 8-4 stand als gevolg. Hiermee werd het binnenhalen van het kampioenschap plots niet meer zo vanzelfsprekend!

Maar het Zwijndrechtse team kwam weer terug en pakte uiteindelijk een ruime 11 - 6 overwinning, waarmee Conventus verdiend de titel zaalkampioen 2014-2015 won. De kinderen kregen na de wedstrijd allemaal een mooie medaille, een zak snoep en een echte beker, waarna er een gezellig feestje in de kantine van Conventus volgde.
 
Fotografie: Kees Streefkerk / sv Conventus.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.