Olaf van der Padt voorleeskampioen van develsteinCollege naar regionale finale

17 februari 2015 door Hennie van der Zouw
Olaf van der Padt voorleeskampioen van develsteinCollege naar regionale finale

ZWIJNDRECHT - Vier finalisten van het DevelsteinCollege streden vandaag op hun school om een plek in de regionale finale van de voorleeswedstrijd Read2Me. Olaf van der Padt uit de brugklas havo/atheneum werd door de jury benoemd tot winnaar. Hij neemt samen met de winnaars van andere middelbare scholen uit de Drechtsteden deel aan de regionale finale in Dordrecht.

De finalisten van het voorleeskampioenschap op het DevelsteinCollege werden beoordeeld op de keuze van hun voorleesfragment, de toon waarop zij het fragment voorlazen, duidelijkheid en intonatie, het tempo en het contact met het publiek. Onder aanmoediging van hun klasgenoten lazen zij voor een vakkundige jury voor uit hun favoriete boek. Olaf koos voor het boek ‘Spijt’ van Carry Slee. Dit jeugdboek vertelt het verhaal over Jochem, een jongen die verschrikkelijk wordt gepest op school. Ook zijn klassenleraar grijpt niet in. Dan komt de klassenavond, waarbij het pesten zulke vormen aanneemt dat Jochem een vreselijk besluit neemt.

Naast een jeugdboek voor alle finalisten werd de winnaar beloond met een boekenbon en wisseltrofee. Het DevelsteinCollege doet mee aan de voorleeswedstrijd Read2Me om het leesplezier bij leerlingen via een spelelement te vergroten. ,,Op deze manier komen leerlingen via hun leeftijdsgenootjes in aanmerking met kwalitatief goede boeken die aansluiten bij hun belevingswereld. Hiermee willen wij het lezen extra bevorderen,” licht mediathecaris Jorry Smit nader toe.  

Over Read2Me
Read2Me is een voorleeswedstrijd voor brugklassers van alle schooltypen. Na de school- en regionale finale vindt een finale plaats op provinciaal niveau en tot slot op landelijk niveau. Deelnemende leerlingen kiezen zelf een (jeugd)boek, waarbij de enige regel is dat het boek niet ouder dan vijf jaar mag zijn. De regionale finale vindt plaats op 11 maart in de openbare bibliotheek van Dordrecht.

Fotobijschrift: Olaf van der Padt neemt als winnaar van de voorleeswedstrijd van het DevelsteinCollege deel aan de regionale finale in Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.