DevelsteinCollege viert 50-jarig bestaan met reünie ‘Concert@School’

18 februari 2015 door Hennie van der Zouw
DevelsteinCollege viert 50-jarig bestaan met reünie  ‘Concert@School’

ZWIJNDRECHT - Ter gelegenheid van  het vijftigjarige bestaan organiseert het DevelsteinCollege in samenwerking met Buro RUW een grootse reünie  op zaterdag 7 maart 2015 voor oud-leerlingen en – medewerkers onder de noemer ‘Concert@School’.

De reünie belooft een feest van herkenning te worden. ,,Leerlingen keren terug op hun oude school en met het programma willen we ook de sfeer van vroeger weer terughalen,” licht rector Paul den Otter toe. ,,Met herkenbare muziek van vroegere jaren en lokalen voor ‘meet&greets’ met oud-klasgenoten en docenten.” Het programma met een sterk muzikaal karakter is samengesteld door Walter en Rutger Hoogerwerf van Buro RUW, beiden oud-leerlingen van het DevelsteinCollege. ,,Naarmate je ouder wordt, kunnen interesses natuurlijk behoorlijk uiteen lopen, maar wat voor de meesten blijft, is de muziek van toen”, vult Walter aan.

Feest van herkenning
Met een knipoog naar Concert at Sea wordt het DevelsteinCollege op 7 maart omgetoverd tot een festivalterrein waar muziek van vroeger op verschillende podia ten gehore wordt gebracht door voornamelijk oud-leerlingen. Rutger: ,,Zo’n evenement voor een gouden jubileum organiseer je maar een keer en dan wil je er ook echt iets bijzonders van maken.

Want ook voor onze bezoekers komt zoiets misschien maar een keer in hun leven voorbij? Daarom hebben we een gevarieerd programma samengesteld met een rondleiding door school, een meet en greet met oud-klasgenootjes, een ouderwetse klassenfoto en diverse (cover)bandjes en DJ’s met muziek uit de 60´s, 70´s, 80´s, 90´s of zero´s om weer eens dansje te maken op muziek van toen. Maar ook gezellige barretjes om met elkaar iets te eten of drinken. Walter vult aan: ,,Er zijn zoveel mogelijk oud-leerlingen bij de programmering van Concert@School betrokken. Bijna alle bandleden én DJ’s zijn oud-Develsteiners. Op deze manier hebben de artiesten en bezoekers nóg meer binding met elkaar en wordt het op alle fronten dat wat we graag wilden, namelijk een feest van herkenning.”Laatste kaarten
Inmiddels hebben bijna 1500 oud-Develsteiners een kaartje gekocht voor de reünie en is het evenement bijna uitverkocht. Het merendeel van de bezoekers komt uit Zwijndrecht en H.I.Ambacht, de gemiddelde leeftijd ligt nu op de 39 jaar. ,,Uit de ticketverkoop blijkt wel dat de bezoekers uit heel Nederland afkomstig zijn.

Sterker nog, er komen zelfs oud-Develsteiners die inmiddels over de hele wereld uitgevlogen zijn, terug naar hun oude nest op 7 maart,” aldus een enthousiaste Rutger. ,,Bij een vijftigjarig bestaan kom je ook generaties tegen, zo mogen we volledige gezinnen ontvangen waarvan zowel de ouders als hun kinderen de reünie als oud-leerling bezoeken,” vult Paul den Otter aan. Het is dan ook niet zo gek dat Concert@School enorm leeft in de regio. Naast de interactie tussen oud-leerlingen op Facebook zijn vriendengroepen al voorafgaand aan de reünie herenigd.

Op de website www.concertatschool.com en op de Facebookpagina van het DevelsteinCollege is het gehele programma met alle artiesten te vinden en staat de lokaalindeling voor de meet&greet. De laatste tickets kunnen worden aangeschaft via de website www.concertatschool.com,

Jubileumboek
Tijdens de reünie kunnen bezoekers een jubileumboek aanschaffen waarin oud-leerlingen uit verschillende examenjaren terugblikken op hun middelbare schooltijd. Een boek vol memorabele herinneringen, herkenbaar voor iedereen die les heeft gehad op het DevelsteinCollege.

Een deel van de opbrengst gaat naar Fonds Gehandicaptensport, het goede doel dat het DevelsteinCollege dit jaar ondersteunt.

Fotobijschriften
1. Het DevelsteinCollege organiseert op 7 maart 2015 een reünie ter gelegenheid van het vijftigjarige bestaan van de school, onder de noemer ‘Concert@School’
2. Concert@School: zaterdag 7 maart van 15.30 – 01.00 uur voor oud-leerlingen van het DevelsteinCollege
3. v.l.n.r.: Walter Hoogerwerf, Paul den Otter, Pascal Kusters (DrechtstadFM en presentator/DJ tijdens Concert@School) en Rutger Hoogerwerf tijdens een interview op de radio.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.