Pelikaan controleert wedstrijd en wint met 3 - 0 van Klundert

23 februari 2015 door Hennie van der Zouw
Pelikaan controleert wedstrijd en wint met 3 - 0 van Klundert

ZWIJNDRECHT - Voorafgaand aan deze wedstrijd was de boodschap duidelijk. Afgelopen zaterdag moesten de punten op het Pelidome blijven. De ploegen in het onderste deel van de ranglijst staan dusdanig dicht bij elkaar dat de punten in deze fase van de competitie heilig zijn.  De wedstrijd tegen Klundert stond onder leiding van een arbitraal trio en na een weifelend begin had Pelikaan de controle over de wedstrijd. Vanuit de controle ontstonden de eerste kansen voor Pelikaan.

Na een mooie aanval over de rechterkant belandde de bal in de 16 meter bij Jordy van Buren. Een verdediger van Klundert haalde zijn standbeen weg. Helaas zag de overigens uitstekend fluitende scheidsrechter hier geen strafschop in. Bij een volgende goede aanval over de linkerkant kon Manucho  Adelino doordringen in de 16 meter, zijn voorzet bereikte niet een van de aanvallers. Na een minuut of 20 kwam Vincent de Klerk goed door en schoot in de korte hoek de 1-0 in het dak van het doel. In de loop van de eerste helft speelde Pelikaan te gehaast om nog tot veel kansen te komen. De tweede helft startte Pelikaan goed en drong Klundert meteen terug.

Dit resulteerde in direct drie goede kansen die helaas niet werden verzilverd. Na ongeveer 15 minuten viel dan toch de bevrijdende tweede treffer. Een goede aanval over de rechterkant werd na een uitstekende voorzet door Lerry  Overgaauw beheerst afgerond. Pelikaan hield de controle over de wedstrijd en na een goede actie van Marvin Hooplot en diens voorzet schoot Vincent de Klerk al vallend hard op de paal.

De rebound werd beheerst ingeschoten door Jordy van Buren en hiermee werd de wedstrijd in het slot gegooid met een 3-0 voorsprong. Conclusie; Pelikaan pakte drie zeer belangrijke punten, speelde degelijk en gaf weinig weg, speelde bij vlagen prima en creëerde meer dan voldoende kansen. Een goede basis om volgende week bij hoogvlieger Sliedrecht op door te bouwen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.