OnderwijsRoute 2012

10 oktober 2012
OnderwijsRoute 2012

ZWIJNDRECHT - De ondernemersvereniging Zwijndrecht (OVZ), de Heerjansdamse Hazewinden en de Vereniging van Ambachtse Ondernemers (VAO), de Gemeenten Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht, het Walburg College, het Develstein College en het LOC@ organiseerden op 5 oktober gezamenlijk een onderwijsroute. Zo’n 365 leerlingen van het VMBO-onderwijs, 2e leerjaar bezochten met docenten en decanen 42 bedrijven in Zwijndrecht, Heerjansdam en Hendrik-Ido-Ambacht. Ook de lokale politiek, vertegenwoordigt door verschillende wethouders nam actief deel aan de onderwijsroute. De dag werd geopend door de heer Theo Schut waarnemend voorzitter van Kamer van Koophandel Rotterdam.

’s Ochtends bezochten de leerlingen in groepen van 10 personen met een begeleider een bedrijf dat in het verlengde lag van hun studiekeuze: techniek, handel, economie en zorg & welzijn. De leerlingen werden met bussen van De Jong Tours en Lotax vervoerd naar de plaats van bestemming. Vervolgens werd er gezamenlijk geluncht in de sporthal van Cascade te Hendrik-Ido-Ambacht. Na de lunch bezochten de leerlingen nog een bedrijf en werden uiteindelijk weer veilig afgeleverd op het LOC@ te Zwijndrecht. Op school vertelden leerlingen dat je voor sommige beroepen de hele dag buiten loopt, óók in de regen en dat een lasser die onderwater zijn werkzaamheden uitvoert veel verdient.

Een van de deelnemende bedrijven was de Gemeentewerf waar de leerlingen door wethouder Gerard Slotema werden ontvangen en door voorman Frans de Jong vervolgens een afwisselend  buitenprogramma voorgeschoteld kregen. Van boomklimmen tot de hakselaar en van de opslag van dode dieren tot de lantarenpalen.

De dag is door het organiserend comité “OnderwijsRoute 2012” bestempeld als een daverend succes dat volgend jaar zeker herhaald zal worden. Voor de leerlingen was het een belangrijke dag - die deel uitmaakte van het officiële lesprogramma - om met eigen ogen te zien wat er achter de poorten van de lokaal gevestigde bedrijven en instellingen plaatsvindt en voor de deelnemende bedrijven een kans om in contact te komen met toekomstige werknemers.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.