Groote Lindt onderuit bij DHV in Zevenbergsche Hoek

09 maart 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Groote Lindt heeft in Zevenbergsche Hoek met 3-2 verloren van hekkensluiter DHV.  Groote Lindt stelde teleur en kon niet profiteren van de gunstige uitslagen op de andere velden in de strijd om de bovenste posities.

In de eerste helft was Groote Lindt dichtbij een openingstreffer. De Lindt trok meteen ten aanval en bijna was het 1-0 maar de bal ging helaas voorlangs. Hierna was het DHV wat zich in de wedstrijd knokte. En het werd ook gevaarlijk voor de goal van doelman Raymond Klootwijk die in de openingsfase een aantal keren handelend moest optreden en de wedstrijd in evenwicht hield.  De dadendrang van DHV hield echter aan. De duels werden meestal gewonnen en uit een lange bal werd het opnieuw gevaarlijk.

Aanvankelijk werd de bal nog weggekopt door doelman Raymond Klootwijk waarbij er al dan niet een overtreding werd gemaakt. De scheidsrechter liet doorspelen en DHV profiteerde optimaal en kwam op 1-0! De eerste helft kabbelde voort en Groote Lindt kon maar zelden gevaarlijk worden. Steven Uijl was met een schot over nog dichtbij en eigenlijk min of meer uit het niets was het Michael Slingerland die de ploegen toch weer in evenwicht bracht. De 1-1 was tevens de ruststand.

De tweede helft pakte Groote Lindt de zaken energieker aan. Tempo ging iets omhoog en de duels werden ook aangegaan. De Lindt kwam dan ook op 1-2 door Rick Schuurmans die een schot op de lat van Danny Bos promoveerde tot goal.  Diverse kansen volgde om het verzet van het hard werkende DHV te breken maar de 1-3 bleef uit. Nu was het DHV dat de score weer in evenwicht bracht. Een schot in de uiterste hoek door een wir-war van spelers betekende de 2-2! Deze werd natuurlijk uitbundig gevierd door de degradatiekandidaat. De Lindt wilde toch proberen om in de laatste 10 minuten de 2-3 af te dwingen.

Met lange ballen en een doorgeschoven middenveld moest dit bewerkstelligd worden. Helaas kreeg Groote Lindt het deksel op de neus. Een mooie afgemeten voorzet werd met een prachtige volley afgemaakt door de invaller van DHV. Op deze manier was de stunt voor de thuisploeg compleet die haar harde werken beloond zag worden. Groote Lindt kon de laatste minuten helaas niet meer de gelijkmaker aantekenen.

Een resultaat om snel te vergeten dus voor Groote Lindt maar het elftal is in ieder geval gelijk gewaarschuwd voor volgende week wanneer ze wederom een uitwedstrijd spelen bij een ploeg in degradatiegevaar. De Lindt gaat dan op bezoek in Dordrecht bij GSC/ODS die afgelopen zaterdag ook de volle buit pakte.