Pelikaan wint verdiend van koploper Heinenoord

09 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Pelikaan wint verdiend van koploper Heinenoord

ZWIJNDRECHT - Op een zonnig Pelidome heeft Pelikaan dik verdiend gewonnen van titelkandidaat Heinenoord. De opdracht van Pelikaan was te strijden en te laten zien welke  resultaat met hard werken behaald kan worden. Deze opdracht voerde het team perfect uitgevoerd en er ontstond een boeiend voetbalgevecht.

Al in de tweede minuut een cornerbal die door de goed spelende Dylan hard werd ingedraaid en door Jordy tegen de touwen werd gekopt. In de volgende minuut dwarrelde een scherp genomen vrije trap van een speler van Heinenoord in de verre hoek en dat betekende een 1-1 stand terwijl er amper 3 minuten waren gespeeld. In het verloop van de eerste helft speelde Heinenoord erg opportunistisch en trachtte met lange ballen hun spitsen in stelling te brengen.

Met scherp en goed verdedigen werd het fysieke gevaar ontkracht en Pelikaan speelde zich regelmatig onder de druk vandaan en creëerde een aantal goede kansen om wederom op voorsprong te komen. Daarbij was Dylan 1 op 1 met de keeper en een bekeken schot op de lat nog het dichtstbij. Direct na rust waren de eerste kansen voor Pelikaan en in het verloop van de tweede helft hield Pelikaan de controle vast. Enkel met dode spelmomenten stichtte het fysiek sterke Heinenoord gevaar voor het doel van Pelikaan. Pelikaan hield het geloof vast en dat resulteerde in een prachtige 2-1 in de 80ste minuut. Na een goede interceptie werd A junior Jesper (ingevallen voor Dylan die met een hoofdwond het veld moest verlaten) weggestuurd en hield het overzicht. Met zijn pass zette hij de andere A junior Jordy voor de keeper en  hij maakte zijn tweede doelpunt.

Na de 2-1 ging Heinenoord alles of niets spelen maar Pelikaan was scherp en hield stand. In blessuretijd een cornerbal voor Heinenoord waarbij ook de keeper zich in de 16 meter gebied begaf, kwam Pelikaan er nog een keer goed uit. Een lange bal werd niet goed verwerkt door een verdediger van Heinenoord schoot aanvoerder Vincent de bal vanaf een meter of 50 in het lege doel en dat betekende de bevrijdende 3-1. Na een ruime blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter af en werd deze dik verdiende overwinning goed gevierd. Met name de manier waarop deze wedstrijd werd gewonnen leverde veel complimenten op. Het is nu zaak dat de ploeg dit weet vast te houden en dit volgende week weer laat zien in de belangrijke thuiswedstrijd tegen Alblasserdam.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.