Conventus D1 en E1 pakken het kampioenschap

09 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Conventus D1 en E1 pakken het kampioenschap

ZWIJNDRECHT - Na het kampioenschap enkele weken eerder van Conventus’ F1 team, heeft de Zwijndrechtse vereniging afgelopen weekend nog twee korfbalkampioenschappen kunnen vieren. Zowel D1 als E1 pakte afgelopen weekend met een klinkende overwinning het kampioenschap

Het E-jeugdteam moest afgelopen zaterdag in Sommelswijk wel eerst winnen van tegenstander Good Luck, nadat directe concurrent Oranje Wit eerder die dag eveneens had gewonnen. De jonge spelers van Conventus stonden dus onder veel druk, maar wisten in de eerste tien minuten wel de openingstreffer te maken. In de tweede tien minuten zou de tegenstander echter een tegendoelpunt scoren, met als gevolg dat de spanning steeg. In het derde gedeelte van de wedstrijd kon het Zwijndrechtse team met vervolgens weer tot scoren komen, waarmee het team weer iets meer ademruimte kreeg.

De voorsprong gaf het team veel vertrouwen, waarmee de voorsprong zelfs tot 5 – 1 uitgebreid kon worden.  De laatste tien seconden werden door het aanwezige Conventus publiek hardop afgeteld en onder luid gejuich werd de E1 zaalkampioen 2014-2015!  Voor deze speciale gebeurtenis kregen de kinderen en hun coaches een mooie beker en een medaille. Na afloop van de wedstrijd gingen de kampioenen gezellig met elkaar eten. Het was een prachtig feestje!

Conventus D1 was tijdens het 2014-2015 zaalseizoen een klasse apart. Het hoogste team uit de D-jeugd categorie liet zich niet gek maken en domineerde het kampioenschap op overtuigende wijze. Geen enkele wedstrijd zou verloren gaan, terwijl het team in tien wedstrijden zelfs maar achttien tegendoelpunten hoefde te incasseren (tegenover 124 gescoorde doelpunten). De streekderby tegen het uit Hendrik Ido Ambacht afkomstige DVS zou eveneens dominant worden gewonnen. Voor het oog van een groot meegereisd Conventus publiek werd de kampioenswedstrijd met 1 – 11 gewonnen, waarna het kampioenschap kon worden gevierd!

Foto-credit: sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.