Sterk optreden voor handbalteams sv Conventus

09 maart 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Zwijndrecht (8 maart 2015) – De handbalteams van sv Conventus hebben zich afgelopen zondag op hun sterkst laten zien. De eerste heren- en damesteams van de Zwijndrechtse vereniging kregen sterke tegenstand, maar wisten hier goed mee om te gaan door uiteindelijk te winnen.

Na twee weekenden op rij vrij te zijn geweest zag het eerste herenteam voor de wedstrijd tegen Atomium er totaal anders uit: Stefan Roos, Dennis Oosterhof en Vincent Du Buisson waren weer hersteld van hun blessures, terwijl Jesper van Oorschot en Bart Keijzer de overstap van Groene Ster naar Conventus hadden gemaakt. Dit resulteerde in dat er maar liefst zes man op de bank zaten tijdens de wedstrijd. In Atomium vond het team een tegenstander die tot op heden al vijf maal vaker wist te winnen dan het in geel/zwart spelende team.

In de openingsminuten had Conventus het niet makkelijk tegen Atomium, dat al snel een 2 – 4 voorsprong nam. Het zou echter tien minuten voordat het team van Conventus beter begon te draaien en via 5 – 5 zelfs langszij wist te komen. Mede dankzij een gezonde vechtlust liep het team van coaches Klaas Kauffeld en André de Waal uit tot een 11 – 8 ruststand. In de tweede helft liep het team zelfs uit tot 14 – 8,  voordat Atomium het gat weer na tien minuten wist te dichten tot 15 – 12. De Zwijndrechtse heren wisten zich echter sterk te herpakken en slaagden er in om een ruime voorsprong op te bouwen. In een wedstrijd waarin de spelers echt als team speelden stond er na zestig minuten een verrassend ruime 27 – 18 overwinning op het scorebord.

Conventus Dames 1 kreeg afgelopen weekend op eigen veld eveneens tegenstand van Atomium, dat in het kampioenschap evenveel punten als Conventus had,  maar dankzij één extra doelpunt één hogere positie bezette.  Het team van coach José Narvaez kwam echter sterk uit de startblokken en nam constant het voortouw, maar bleef steeds op een voorsprong van twee tot drie doelpunten staan. Na een 9 – 6 voorsprong in de rust zette deze trend zich ook in de tweede helft voort. Met tien minuten op de klok stopte het scorende vermogen echter bij  Conventus, waardoor Atomium de stand gelijk kon trekken tot 13 – 13 en de spanning volledig terugbracht in de wedstrijd. Doelpunten van Danie Al-amin en Chantal Klootwijk gaven het team echter weer een veilige marge, waarmee de 15 – 13 overwinning een feit was.

Het tweede damesteam speelde afgelopen weekend tegen DES’72, waar het met 9 – 9 gelijk tegen zou spelen. Het tweede herenteam kwam niet in actie.