Gemeente en waterschap ondertekenen overeenkomst

20 november 2008

ZWIJNDRECHT - De gemeente Zwijndrecht en het waterschap Hollandse Delta hebben op  woensdag 19 november 2008 een intentieovereenkomst ondertekend om het vastgestelde waterstructuurplan gezamenlijk uit te voeren. In dit plan staat hoe in de toekomst de waterkwaliteit en de afwatering van het eigen hemel- en kwelwater verbeterd kunnen worden. Ook spreken gemeente en waterschap de intentie uit om extra waterpartijen aan te leggen bij nieuwe stedelijke projecten.

Het wordt natter in Nederland. Vooral ’s-zomers regent het harder en zijn de buien heviger. Daardoor kunnen de huidige vijvers en de sloten het water niet altijd verwerken, waardoor de kans op wateroverlast toeneemt. De rijksoverheid heeft hierover met provincies, gemeenten en waterschappen afspraken gemaakt in het kader van het convenant Waterbeheer 21e eeuw. Ook de waterkwaliteit moet beter. In Zwijndrecht is deze op veel plekken gewoon slecht doordat er onvoldoende doorstroming is. Dit gaat ten koste van  mens, dier en plant.

In het waterstructuurplan staan maatregelen om de waterkwaliteit en de afwatering te verbeteren. Zo worden watergangen met elkaar te verbonden en meer open water gemaakt waardoor de kwaliteit en de afwatering beter wordt. Stilstaand water is ongewenst, verversing is nodig. Door meer openwater kunnen de pieken in neerslag beter opgevangen worden.

In het nog vast te stellen waterplan komt te staan wanneer de maatregelen worden uitgevoerd.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.