Zwijndrechtse Koningsspelen op 24 april 2015

13 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Zwijndrechtse Koningsspelen op 24 april 2015

ZWIJNDRECHT - Op vrijdagmorgen 24 april organiseren de Mattie en Toppie sportcoaches van gemeente Zwijndrecht samen met diverse verenigingen een sportieve morgen voor de basisschoolleerlingen van groep 5 t/m 8.

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied. In 2013 zijn de eerste Koningsspelen georganiseerd in het kader van de inhuldiging van onze nieuwe Koning. Mede door het succes van de eerste editie werd in overleg met het Koningshuis besloten om de Koningsspelen jaarlijks te organiseren.

Het doel van deze sportieve dag is om kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om te bewegen. Op de brede scholen en in het voortgezet onderwijs zijn combinatiefunctionarissen van de gemeente Zwijndrecht werkzaam, die enthousiast met bewegen en gezondheid bezig zijn.

Naast de koningsspelen organiseren Mattie en Toppie sport- en cultuurcoaches tal van andere activiteiten voor kinderen en jongeren. Neem bijv. de Verkerklooptraining. Wilt u meer weten, neem eens een kijkje op de websites: www.toppiecoach.nl en www.mattiezwijndrecht.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.