Nijntje-Beweegdiploma voor O&O-Kleuters

16 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Nijntje-Beweegdiploma voor O&O-Kleuters

ZWIJNDRECHT - Zaterdag hebben zo’n vijfendertig kleuters van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O hun beweegdiploma behaald. Vooraf aan deze dag hadden de kleuters gedurende een twintigtal lessen geoefend op alle uit te voeren vaardigheden, zoals draaien rond de breedte en lengte as, balanceren op breed en smal vlak, springen op trampoline, huppen, hinken, kruipen op ongelijk vlak, steunsprongen, duikelen, voortbewegen met pittenzak of bal, gooien vangen van ballon en bal.

De aller kleinsten gingen op voor  het Nijntje-beweegdiploma-1 en de wat oudere kleuters verwerkten de wat moeilijkere vormen van het Nijntje-beweegdiplom-2.

Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend, maar o zo belangrijk voor de motorische, de sociale en cognitieve ontwikkeling van het jonge kind. In samenwerking met Nijntje zorgt de KNGU ervoor dat kinderen op jonge leeftijd een Nijntje-beweegdiploma kunnen halen!

O & O was één van de eerste verenigingen  in Nederland die het keurmerk van de KNGU toegekend kreeg voor het opleiden van de kleuters  voor en het  afnemen van het beweegdiploma. Op alle O & O-kleuterlessen wordt gewerkt aan de gevraagde oefenstof van de beweegdiploma’s.  Nadere informatie met betrekking tot o.a. het lesrooster is te vinden op www.o-en-o-zwijndrecht.nl of  te verkrijgen bij het secretariaat mevrouw Nel Kortman telefoon 078-6194230.

Waarom een Nijntje Beweegdiploma voor kinderen van 2-6 jaar?
In de leeftijdsperiode van 2 – 6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels van spieren naar hersenen en omgekeerd, neemt toe. Er ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen het gezichtszintuig, evenwichtszintuig en de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.