Groote Lindt verslaat nu wel een degradatiekandidaat.

16 maart 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT - Na de teleurstellende nederlaag vorige week tegen de nummer laatst stond er na een goede trainingsweek en diverse besprekingen opnieuw een laagvlieger op het programma. Groote Lindt speelde de uitwedstrijd bij GSC/ODS. Het trok met 3-4 aan het langste eind en hoewel de stand wellicht anders doet vermoeden kwam de zege niet in gevaar.

In een eerste helft waarin Groote Lindt heer en meester was en het diverse kansen creëerden duurde het toch tot circa de 40st minuut voordat Donovan Carolus De Lindt op voorsprong zette. Eindelijk pakte men de meer dan terechte voorsprong en dit was tevens de stand waarmee beide ploegen aan de thee gingen.

In de tweede helft een fellere gastheer die de duels vol aanging en De Lindt ook uit de tent probeerde te lokken met bijvoorbeeld soms forse overtredingen waar de scheidsrechter te coulant tegen optrad. Door 2 doelpunten van de actieve Michael Slingerland leek de wedstrijd met 0-3 te zijn gespeeld. Ook een tegentreffer werd snel geneutraliseerd door de 1-4 van Donovan Carolus.

Dat er vervolgens een glaszuivere goal van Michael Slingerland werd afgekeurd bevreemdde menigeen. Bijzonder jammer want hierdoor had de score mogelijk nog verder op kunnen lopen. De goal viel nu aan de andere kant. Uit een rommelige situatie werd de 2-4 gemaakt en uit nog een scrimmage in de slotminuten werd de marge weer slechts 1. Een gelijkmaker zat er echter niet in voor de Dordtenaren en zou ook niet verdiend zijn geweest.

Met dit resultaat blijft Groote Lindt in het spoor van de nummers 2 en 3 (NSVV en SSS) die ook hun beide wedstrijden wonnen en neemt het weer afstand van de middenmoot waar stadgenoot ZBC ’97 (tegenstander op 2e paasdag om 17:00 uur)  nu de naaste achtervolger is.
Aanstaande zaterdag komt de andere Dordtse ploeg uit de afdeling weer op bezoek. Groote Lindt is dan gastheer van het wisselvallige EBOH. Aanvang is 14:30 uur.

Onderschrift foto:
Michael Slingerland, die ook volgend seizoen voor Groote Lindt uitkomt, was een plaag voor de verdediging van de Dordtenaren.