Albatros 1 kampioen

16 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Albatros 1 kampioen

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag 14 maart scoorde Albatrosser Stefan den Hoed de winnende goal in de laatste seconden van de beslissingswedstrijd tegen Futura. Met een eindstand van 15-14 werd de Zwijndrechtse korfbalvereniging uitbundig kampioen in de 1e klasse D en werd terugkeer naar de Overgangsklasse zaal een feit.

In het eerste deel van de wedstrijd kon Albatros lekker combineren. Binnen no-time stond de ploeg uit Zwijndrecht met 6-1 voor via doelpunten van Inez van Herpen, Inge Scheurwater, Leon Teunissen, Stefan den Hoed en Mattijs Punt(2x). Op dat moment werd Futura wakker geschud, kreeg Albatros het aanvallend wat lastiger en volgde er een doelpuntloze periode voor het vlaggenschip. Met een korte kans van Stefan den Hoed werd de winnende koers hersteld. Tot de rust wist Albatros nog een voorsprong van drie doelpunten te behouden: 9-6.
De tweede helft verliep moeizamer voor Albatros.

Futura maakte een inhaalslag met verschillende doelpunten over de heren. Op dat moment werd René Havelaar ter versterking ingebracht. De spanning liep hoog op toen er met nog vijf minuten te spelen een gelijke stand van 12-12 op het scorebord prijkte. Met een schot van Mattijs Punt pakte Albatros weer de voorsprong, maar al snel haakte Futura weer aan: 13-13. Ook Mariska Barendregt mocht op dat moment speelminuten maken.

Bij het aanbreken van de laatste minuut was het voor zowel de spelers als voor de volgeladen tribune met supporters niet meer te houden. Door een rake doorloopbal van Chantal Cornfield gingen de supporters compleet uit hun dak, maar toch wist Futura meteen wéér gelijk te komen. Uiteindelijk was het dus aan Stefan den Hoed die tien seconden vóór tijd uit een rebound het laatste en winnende doelpunt wist te scoren.

Het eindsignaal van scheidsrechter Plantinga betekende het beginteken van een groot feest in sporthal de Kleine Vink. In Nieuwerkerk aan de IJssel werd de ploeg van Karim Ratoube luidkeels aangemoedigd door zo’n 250 Albatrossupporters die vervolgens in Zwijndrecht de ploeg nogmaals feestelijk onthaalden in de eigen kantine. Albatros bedankt haar hoofdsponsor Ingenieursbureau Klink en bussponsor De Snelle Vliet voor het gratis vervoer voor haar jeugdleden.

Het werd een spetterend feest voor de selectie, maar ook een happening voor alle leden en supporters van de club.

Foto: Martin Hulsman

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.