Leerlingen PCBS de Brug wandelen voor water: Opbrengst 1725 Euro

20 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Leerlingen PCBS de Brug wandelen voor water: Opbrengst 1725 Euro

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT - Op woensdag 18 maart hebben leerlingen  uit groep 7 en 8 van PCBS de Brug uit Zwijndrecht gewandeld voor water’. Zij liepen zes kilometer door de binnenstad van Dordrecht met zes liter water op hun rug om zo geld op te halen voor sanitatieprojecten in ontwikkelingslanden.

De kinderen hebben in totaal 1725 euro opgehaald voor dit goede doel door sponsoring en het inzamelen van lege flessen. Een geweldige prestatie! Deze bedragen worden nog eens verdubbeld door stichting Aqua for All.

In Nederland is het heel normaal dat er altijd schoon en veilig drinkwater uit de kraan komt. In veel ontwikkelingslanden zíjn er helemaal geen kranen. Daar moeten kinderen kilometers lopen om water te halen. Naar school gaan? Vaak is er weinig tijd voor.

De stichting Aqua for All en haar partnerorganisaties vinden dat het anders kan. Samen met stichtingen, Rotary Clubs, drinkwaterbedrijven en zelfs gemeenten organiseert Aqua for All elk jaar ‘Wandelen voor Water’. Deze campagne vindt plaats in de weken rondom Wereldwaterdag (22 maart). Tijdens deze week wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de problemen rondom water en sanitatie.

Foto: Leerlingen De Brug wandelen met water en halen geld op voor schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.