O&O op vier plaatsen actief en op vier plaatsen in de prijzen

23 maart 2015 door Hennie van der Zouw
O&O op vier plaatsen actief en op vier plaatsen in de prijzen

ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O heeft een druk en succesvol weekend achter de rug. Op maar liefst vier plaatsen kwamen de Zwijndrechtenaren in actie. De afdeling ritmische gymnastiek turnde haar 2de NK-plaatsingswedstrijd in Twello en de jongens kwamen in actie bij de in Best gehouden kwartfinale. De meisjes- en dames toestelturnen van de 3de divisie hadden in Amsterdam hun districtskampioenschap en de meisjes en de dames van de 2de divisie bonden in Tilburg de strijd aan bij de daar gehouden kwartfinale.

Bij de ritmische gymnastiek was het Noa Reijmers die bij de junioren-B met overmacht de eerste plaats wist te bezetten. Haar score  bedroeg 20,500, meer dan drie punten verschil met nummer twee. Celine van Wassen werd in deze categorie vierde, Isa van Andel vijfde en Mirjana Uresovic zesde. Bijde pre-junioren misten Faja van Berkel en Ji-lan van Andel net het ereschavot. Beiden eindigden met 14,650 op een gedeelde vierde plaats. Een zelfde lot had Manoe van Berkel in de benjamin-klasse. Ook voor haar een vierde plaats met 16,250 punten. Jada Snikkers eindigde als achtste.

Bij de mannen eiste Thomas van der Helm bij de junioren-I van de 2de divisie met 67,55 punten het goud voor zich op, met op de hielen gevolgd door zijn teamgenoot Thomas Kok die met 67,35 punten tweede werd. Zilver was er ook  voor de instapper van de 1ste divisie Mitchel de Haas. Zijn score kwam uit op 108,25 punten. Een gelijk succes had Arjan de Veer bij de instappers van de 2de divisie. Hij noteerde een puntentotaal van 104,20. Verder drongen tot halve finale door Frank Scheffer, Lance Visser (beiden instap – 1ste divisie), Soulaiman Tajjiou (instap – 2de divisie), Jelle van Leeuwen (pupil – 2de divisie), Leon van der Wel, Kevin van Sonsbeek ( beiden junior-I – 3de divisie) en Jordy Hagestein (junior-II – 2de divisie)

In Amsterdam lag Sabrina Weijer bij de senioren met 44,525 punten beslag op de districtstitel. Milou Antheunisse eindigde met 42,550 punten op de zevende plaats. Jente van de Kruk kwam in de jeugdcategorie slechts 0,3 punten te kort voor het eremetaal. Zij werd met 43,917 punten vierde. Marit Kooiman werd met 42,017 punten tiende.

In Tilburg kwam het beste resultaat op naam van Lieke Verploegh.  In de categorie Instap-N2  liet zij met 53,608 punten het zilver omhangen. Anouk Tieman werd vierde en Gwen Bakker zesde. Bij de senioren viel Cynthia Kroon net buiten de prijzen. Zij kwam met 46,250 punten als vierde uit de strijd. Renate van ’t Hof werd zevende. Verder drongen tot de volgende ronde door Caitlin van de Graaf (jeugd –N2), Desiree Storm (jeugd – 1ste divisie) en Esmé van Geldorp.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.