Pelikaan verliest ongelukkig van VVGZ

23 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Pelikaan verliest ongelukkig van VVGZ

ZWIJNDRECHT - 21 maart 2015 was derby dag op het Noordpark. Pelikaan 1 trad aan tegen VVGZ 1, maar daarvoor was het eerst VVGZ 2 tegen Pelikaan 2, welke werd gewonnen met 0-2 door de Peli’s door doelpunten van Jelle Baan en Jermain Bebrout, klasse mannen.

Daarna was het dus het dus tijd voor dé derby van Zwijndrecht. VVGZ, op dat moment 11e, tegen Pelikaan, de nummer 7.

Over de eerste helft kunnen we heel kort zijn, er werd door beide ploegen nagenoeg geen kans gecreëerd en de ruststand was dan ook 0-0. Wel moest VVGZ één maal wisselen, Nick de Vey moest vanwege een blessure gewisseld worden en Girardelly Cromarty kwam er voor hem in.

De tweede helft begon een stuk spectaculairder, met name Pelikaan liet zich in dit deel van de wedstrijd gelden met drie enorme kansen. Eerst schoot

Marvin Hooplot op de paal, daarna kreeg Randy Kroos een schotkans welke werd geblokt op de lijn door een verdediger en even later vergat Randy Kroos de trekker zelf over te halen, in plaats daarvan wilde hij de bal breed leggen naar Marvin Hooplot, maar die kwam niet aan de bal door goed verdedigen van VVGZ.

De volgende grote kans was voor VVGZ, uit een vrije trap was het Wouter Swart die de bal verlengde, maar hij kopte hem naast. Ook Pelikaan kreeg nog een kans, maar deze werd door Jordy naast gegleden.

Uit het niets werd het 1-0 voor VVGZ. Een afgeslagen voorzet werd door Rowdy Nossent weggewerkt maar hij schoot hem onfortuinlijk tegen Mahmut Erol aan, waarna de bal onhoudbaar in de hoek verdween naast Delano Kortstam.

Pelikaan besloot na dit tegendoelpunt direct te wisselen, Jordy van Buren ging eruit en voor hem in de plaats kwam Dylan de Boer.
Tien minuten later kreeg VVGZ dé kans om de voorsprong uit de breiden.

Wayne van den Burg kreeg de bal ietwat gelukkig mee en kwam één op één met Delano Kortstam. Delano kwam echter als winnaar uit dit duel door goed te blijven staan, waardoor de spits niet meer kon kiezen en de bal tegen hem aan schoot.

Kort daarna kwam Pelikaan op gelijke hoogte. Lerry Overgaauw nam een goede indraaiende corner, waarna Marvin Hooplot alleen maar tegen bal aan hoefde te lopen en dit deed hij ook. 1-1 en de spanning was weer volledig terug met nog zo’n 10 minuten te spelen.

Pelikaan bleef echter met lege handen. Waar het in de voorgaande derby’s regelmatig het geluk had door in de laatste minuten te scoren, was het deze keer Bas van den Houten die de held werd van VVGZ door uit een scrimmage de 2-1 binnen te schieten, vlak voor tijd.
Pelikaan drong nog wel aan, maar wist geen echte kansen meer te creëren, waardoor Pelikaan voor het eerst sinds de herintreding van dé derby verloor van VVGZ.

Zoals wel  vaker in deze wedstrijd heeft de meest gelukkige vandaag gewonnen, waardoor de verschillen in 1C weer kleiner zijn geworden.

Volgende week is de thuiswedstijd tegen Rijsoord. Uiteraard hopen wij dat u ons allemaal weer komt steunen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.