O&O Turners scoren goed op eigen toernooi

30 maart 2015 door Hennie van der Zouw
O&O Turners scoren goed op eigen toernooi

ZWIJNDRECHT - De jongens- herenselectie van de Zwijndrechste Gymnastiekvereniging O & O heeft bij de in De Develhal gehouden NK-halve finale goed gepresteerd. De thuisclub had op haar eigen goed georganiseerde toernooi in diverse categorieën haar vertegenwoordiging  wist daarbij beslag te leggen op twee gouden, drie zilveren, één bronzen medaille(s). Daarnaast wisten de twintig O & O-mannen  zich te plaatsen voor de meerkamp- en/of toestelfinale van de nationaal eindstrijd.

Het succesvolst was Jordi Hagenaar  bij de pupillen van de talentendivisie. Hij werd met 114,65 punten overtuigd eerste en drong door tot alle zes de toestelfinales.

Het tweede goud kwam in handen van Frank Rijken bij de senioren van de eredivisie. Voor hem was het vooral een testwedstrijd in de aanloop naar de Europese Spelen. Zijn score van 79,25 punten toonde  aan dat hij goed op koers ligt.

In de jeugdcategorie van de 3de divisie kwam Damian Scheper slechts 0,10 punten tekort voor het goud. Hij liet zich met 66,00 punten het zilver omhangen. Ondanks dit fraaie resultaat waren zijn onderliggende toestelscores niet voldoende voor een toestelfinale.

Dyon Purperhart eiste bij de junioren-I van de 1ste divisie met 68,10 punten het zilver voor zich op.
Tot een gelijk resultaat kwam Jens van der Helm in de eredivisie. Met 70,55 punten kwam hij als tweede uit de strijd, op de hielen gevolgd door zijn clubgenoot Thijs Oosterling die met 69,50 punten derde werd.

De O & O-senioren Anthony van Assche, Bart Deurloo en Boudewijn de Vries gebruikten het toernooi als test moment in de aanloop naar de Europese kampioenschappen. Op een enkel toestel  testten zij  een aantal nieuwe zwaardere combinaties. Op grond van hun status zijn zij automatisch geplaatst voor de nationale titelstrijd.

Verder drongen tot de eindstrijd door:
Martijn Bal, Bodi Winkler (beiden pupil – 3de divisie), Jonah Sluimer, Koen Kappetijn (beiden jeugd – 3de divisie), Bas Vuik (pupil – talentendivisie), Gijs Franken ( instap – talentendivisie), Arjan de Veer (instap – 2de divisie), Thomas Kok, Thomas van der Helm (beiden junior-I – 2de divisie), Jordy Hagestein (junior-II – 2de divisie), Wesley de Haas, Martijn de Veer, Martin Mange (alle drie jeugd – eredivisie).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.