Pelikaan wint van hoogvlieger Rijsoord

30 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Pelikaan wint van hoogvlieger Rijsoord

ZWIJNDRECHT - Pelikaan wist afgelopen zaterdag opnieuw een overwinning te boeken op een promotiekandidaat in de Eerste Klasse C. Nadat drie weken geleden werd gewonnen van Heinenoord, werd dit keer Rijsoord met twee goals verschil verslagen. De Peli’s speelde een goede tweede helft en zette dit om in de nodige doelpunten. Er werd aan de wedstrijd begonnen in vrijwel dezelfde samenstelling als in de wedstrijd tegen VVGZ. Door het ontbreken van Marvin Hooplot moest echter één wijziging gemaakt worden. Jesper Nossent speelde in de plaats van Hooplot en dit betekende voor hem zijn basisdebuut.

De eerste minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor Rijsoord. Mike van Gool keerde bij de Kraaien terug van een schorsing en werd in de openingsfase veel gezocht van achteruit. De lopende mensen vanuit het Rijsoord middenveld bezorgde de Pelikaan-verdediging de nodige kopzorgen. Tegenvaller in deze fase was het vroege uitvallen van centrumverdediger Valeri Silva. Hij blesseerde zich in een duel met Nilton Tavares en moest het veld verlaten met een enkelblessure. Kevin de Geus kwam voor hem in het veld.

Rijsoord wist als gevolg van het veldoverwicht een aantal mogelijkheden te creëren. Sander Barragan kon twee keer uithalen, maar zijn pogingen waren beide niet op doel. Pelikaan begon stabieler te verdedigen en wist er een aantal keren uit te komen via Randy Kroos. De rechtsbuiten speelde zich twee keer vrij maar zijn beide doelpogingen leverde niets op. Aan de andere kant mocht Barragan aanleggen voor een vrije trap, zijn goede schot werd echter uitstekend geklemd door keeper Delano Kortstam.

Pelikaan herpakte zich ondertussen in de opbouw en uiteindelijk wist het uit een goed opgezette aanval – tegen de verhoudingen in – in de 34e minuut de voorsprong te pakken. Mahmut Erol vond Manucho Adelino met een uitstekende bal, Adelino speelde Overgaauw vrij, welke met een balletje over de verdediging Jesper Nossent wist te bereiken. Laatstgenoemde bleek uiterst koel: de linkerspits liet de bal een keer stuiten, waarna hij de bal met binnenkant voet over de keeper heen lobde. Dit betekende zijn eerste goal en de 1-0 voor Pelikaan. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust leek Pelikaan het even kwijt te zijn. Al na 120 seconden spelen lag de bal in het netje achter Delano Kortstam. Een foutje in de opbouw werd na een prima voorzet afgestraft door Mike van Gool. De spits draaide knap weg bij de Geus. De gelijke stand bleef echter niet lang op het scorebord staan. Meteen na de aftrap wist Thomas den Boer een vrije trap te versieren aan de rechterkant van het strafschopgebied. Na een uitstekend aangesneden bal van Lerry Overgaauw was het Kevin de Geus die de bal bij de tweede paal binnenkopte: 2-1.

De toeschouwers werden verwend in de openingsfase van de tweede helft. Na uitverdedigen van Adelino, kon Jordy van Buren zijn directe tegenstander passeren en met links de bal in de verre hoek jagen: 3-1. Na deze goede goal weer een blessure aan Pelikaan-zijde. Rowdy Nossent moest vet veld verlaten met hamstringklachten; Dylan de Boer kwam voor hem in het veld. Lerry Overgaauw kwam voor de verdediging te spelen.

Na de treffer van Pelikaan moest Rijsoord komen. De Peli’s wisten hierop te antwoorden met een aantal vlijmscherpe counters.

Een van die counters mondde uit in een kans voor Kroos. Na doorkoppen van Nossent, kon de rechtsbuiten van Pelikaan de bal keihard naar de verre hoek volleren, zijn schot ging enkele centimeters naast. Na 70 minuten voetballen wist Pelikaan dan toch nog een keer te scoren. Nadat Vincent de Klerk zijn directe tegenstander door de benen spelen bereikte hij met een voorzet Jordy van Buren op de rand zestienmeter. De actie die Van Buren vervolgens uitvoerde was knap. Nadat hij de bal controleerde, wipte hij het speeltuig over een Rijsoord-been, waarna hij de uitkomende keeper buitenkant-voet verschalkte met een subtiel lobje.

Na deze goal kwam Anouar Saïd in de ploeg voor de moegestreden Jesper Nossent. De middenvelder mocht na 60 minuten bij het tweede nog voor wat spektakel zorgen in de slotfase. Bijna lukte het hem: na een steekbal van Van Buren, kon Saïd aantekenen voor een treffer, de keeper bleef echter goed kijken en weerhield hem van scoren. Nog meer kansen volgde: Randy Kroos kwam één tegen één met Michael Bekkers, maar laatstgenoemde kwam wederom als winnaar uit de strijd.

Van Buren probeerde bij de volgende kansrijke situatie Dylan de Boer te bereiken, maar Rijsoord bleek niet in voor nog een tegendoelpunt. Mike van Gool wist aan de andere kant nog iets terug te doen, door de bal laag in de hoek te schieten, waarop de goed keepende Kortstam kansloos was. De stand bleef 4-2 in het voordeel van Pelikaan en dus konden er drie punten worden bijgeschreven.

Opstelling Pelikaan: Delano Kortstam; Thomas den Boer, Valeri Silva (’15 Kevin de Geus), Mahmut Erol, Manucho Adelino; Rowdy Nossent (’53 Dylan de Boer), Vincent de Klerk, Lerry Overgaauw, Jordy van Buren; Randy Kroos, Jesper Nossent (’78 Anouar Said)

Opstelling Rijsoord: Michael Bekkers; Zepp Jacobs, Sander Lagrand, Jan Willem Taekema, Mitchel van der Heijden, Rick Drenth; Sander Barragan, Dane Brard (60’ Donovan Lioe Anjie), Berry de Groot; Nilton Tavares Ramos (46’ Laurens Lingen), Mike van Gool.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.