Fotoclub Zwijndrecht 55 jaar: Jubileumboek geëxposeerd samen met Ledenlijst allertijden

26 september 2014
Fotoclub Zwijndrecht 55 jaar: Jubileumboek geëxposeerd samen met Ledenlijst allertijden

ZWIJNDRECHT - Fotoclub Zwijndrecht bestaat vijfenvijftig jaar en heeft daarom in oktober 2014 een speciale Jubileumexpositie samengesteld in Fotogalerie Zwijndrecht. Een expositie met de titel: Jubileumboek Geexposeerd.

Traditie getrouw grijpt de club elk lustrum aan om een Jubileumboek samen te stellen. Dit maal is gekozen om een speciale editie van het clubblad De Grove Korrel te maken. De redactie heeft deze zomer hard gewerkt aan de extra dikke uitgave.

Aan de leden is gevraagd een zelfportret te maken eventueel aangevuld met een stukje tekst. De redactie heeft uit het oeuvre van de betreffende fotograaf een representatieve foto gekozen. Zo ontstaat er een wat breder perspectief op de fotograaf.

Uit de beschikbare proefdrukken is op te maken dat er weer een prachtig boekwerkje zal verschijnen. Dat een club met zeventig individuen niet eensgezind is blijkt duidelijk als het boekje wordt doorgebladerd.

Voor de expositie is gekozen alle bladzijden uit het boek uitvergroot aan de muur te hangen, Jubileumboek geexposeerd.

Het jubileum is ook aanleiding geweest weer eens in de archieven te grasduinen. Er is een zo compleet mogelijke ledenlijst gemaakt. Daarop staan inmiddels zo’n 800 leden die ooit lid zijn geweest van Fotoclub Zwijndrecht. Ook deze lijst is uitvergroot en heeft een prominente plaats op de expositie gekregen. Benieuwd of jij of je opa op de lijst staat?

De lijst nodigt uit ontbrekende gegevens aan te vullen of onjuistheden te corrigeren. Dus kom langs en misschien kunnen we je ontbrekende voornaam aan de lijst toevoegen.

Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
Open: elke zaterdag in oktober van 11.00 uur tot 16.00 uur. Toegang gratis

Op de bijgevoegde foto is de redactie van De Grove Korrel, het clubblad van Fotoclub Zwijndrecht, te zien. Zij tonen de cover van de jubileumuitgave.
Van LnR: Martin Geuze, Marjan Leeuwesteijn, Franz Heuser en Joke Maarleveld

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.