Dit weekend meer goederentreinen over Brabantroute

01 april 2015 door Hennie van der Zouw
Dit weekend meer goederentreinen over Brabantroute

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT - De Betuweroute krijgt een betere aansluiting op het Duitse spoornetwerk. Hiervoor wordt in Duitsland een derde spoor aangelegd. Tijdens die werkzaamheden is de Betuweroute gedurende enkele periodes niet of minder beschikbaar voor goederentreinen.

In april starten de voorbereidende werkzaamheden. Daarom rijden er vanaf vrijdag 3 april van 04.30 uur tot dinsdag 7 april 03.00 uur meer goederentreinen over de Brabantroute (dit is het spoor richting Breda). Deze route is één van de omleidingsroutes voor goederenvervoer tijdens de werkzaamheden aan de Betuweroute. De aanleg van het 3espoor start in 2016 en het moet in 2022 klaar zijn.

Wat merkt u ervan?
Op de omleidingsroutes zal het tijdelijk wat drukker zijn met treinverkeer. De omgeving krijgt hierdoor met meer geluid en trillingen te maken. De vervoerders wordt gevraagd om zo veel mogelijk stille treinen te gebruiken. Prorail zorgt ervoor dat nergens de wettelijke normen voor geluid worden overschreden. Dit weekend zijn beide sporen van de Betuweroute buitendienst, waardoor geen doorgaand treinverkeer kan plaatsvinden. Een deel van het goederenvervoer moet dan van andere grensovergangen tussen Nederland en Duitsland gebruik maken. Van 20 april tot 26 juni 2015 is één spoor van de Betuweroute buiten gebruik. In die periode is beperkt treinverkeer (afwisselend in richting) mogelijk. Het treinvervoer van gevaarlijke stoffen gaat zoveel mogelijk over de Betuweroute.

Betere aansluiting Betuweroute richting Oberhausen
Het vervoer over de Betuweroute is de afgelopen jaren gegroeid. Naar verwachting zal dit aantal de komende jaren blijven stijgen. De eerste terminals op de Tweede Maasvlakte zijn sinds 2014 in bedrijf. Dit zorgt voor een groei van het goederenvervoer van en naar de Rotterdamse haven. De Havenspoorlijn en de Betuweroute zijn op deze groei voorbereid.Om de verwachte toename in goede banen te leiden is ook in Duitsland meer capaciteit nodig. Door het 3espoor kunnen vervoerders meer goederentreinen inzetten op de Europese spoorlijn voor goederenvervoer. Ook het internationale spoorwegverkeer tussen Rotterdam en Genua verbetert hiermee.

Meer informatie over het 3espoor kunt u vinden op www. Prorail.nl/derdespoorduitsland.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.