Koningsdag in Zwijndrecht met een dikke plus

08 april 2015 door Hennie van der Zouw
Koningsdag in Zwijndrecht met een dikke plus

ZWIJNDRECHT - In Zwijndrecht wordt Koningsdag op 27 april nog meer dan anders een gezellige en feestelijke dag. De Koning viert namelijk zijn verjaardag in Dordrecht. Voor ons is dat een extra reden om eens goed uit te pakken. De stichting Oranjefeesten zorgt dit jaar op diverse plekken voor tal van activiteiten zoals een grote braderie van de Burgemeester de Bruïnelaan naar de Prins Mauritsstraat en het Maasplein. De kleedjesmarkt aan de Emmastraat en omgeving en de kermis bij het gemeentehuis. Natuurlijk is om 09.00 uur de aubade voor het gemeentehuis. We verwachten wel dat het veel drukker in Zwijndrecht zal zijn dan in andere jaren.

Omdat de Koning in de ochtend zijn verjaardag viert in Dordrecht, pakken velen daar graag een graantje van mee. Zwijndrecht is dan een mooie plek om iets te zien van de festiviteiten op het water. Maar we kunnen niet met z’n allen langs de waterkant staan. In verband met smalle oevers, kwetsbare bruggen en tuinen van bewoners is de toegang langs deze kade en oevers beperkt. Daarbij geven we kinderen, bewoners en ondernemers voorrang om langs de waterkant van deze Grande Parade, vlootschouw, te kunnen genieten.
 
Bereikbaarheid
Op dit moment werken de gemeente, de veiligheidsregio en de lokale politie er hard aan om de bereikbaarheid en veiligheid in goede banen te leiden. In aanloop naar deze Koningsdag informeert de gemeente u hier verder over. Denk bijvoorbeeld aan: waar zijn er afsluitingen van wegen, wie heeft er wel en niet toegang tot het gebied langs de kade en oevers en waar kunt u wel terecht?

Grande Parade
Het programma ‘Nieuwe stijl’ voor Koningsdag 2015 start met een Grande Parade bij het drierivierenpunt. Maritieme bedrijven, gemeenten en organisaties uit de Drechtsteden laten op een beeldende wijze zien wat de regio zo uniek maakt.Ook Zwijndrechtse bedrijven en verenigingen doen mee aan de feestelijke optocht. Op het water komen heden en verleden samen in vijftig vaartuigen, recreatieve iconen én een groot containerschip uit Zwijndrecht.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.