Leerlingen Sprong onderhouden buurtgroen in Noord

08 april 2015 door Hennie van der Zouw
Leerlingen Sprong onderhouden buurtgroen in Noord

ZWIJNDRECHT - Leerlingen van praktijkschool de Sprong  leren voortaan praktisch groenbeheer. Dicht bij school.  Vanaf vandaag ontwikkelen ze hun vaardigheden op het groen van het van Yperenterrein en een strook naast het Loket.

Praktijkleraren Karel Bezemer en Mariëlle Jongenengel van de Sprong zijn daar erg blij mee. Karel was op zoek naar groen in de directe omgeving om zijn leerlingen groenonderhoud in de praktijk te laten brengen. Barry Huzen en Arnold van Die van de gemeente Zwijndrecht omarmen het idee van Karel gelijk: “Wij zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om de Zwijndrechtse samenleving meer bij het groen te betrekken. Dit is een fantastisch initiatief."

Wethouder Henk Mirck heeft het beheer van de openbare ruimte in zijn portefeuille en ervaart dit als “een goed voorbeeld van hoe wij in samenwerking met de maatschappij gezamenlijk voor een openbare ruimte kunnen zorgen die schoon heel en veilig is." Zijn collega Jolanda de Witte ziet als wethouder onderwijs en wijkwethouder Noord hierin “een mogelijkheid voor de Sprong om in samenwerking met het LOKET iets terug te geven aan de buurt.  Zo bereiden leerlingen met een leerachterstand zich goed voor op toekomstig werk."

Om het initiatief feestelijk te starten brachten beide wethouders op woensdag 1 april een bezoek aan het Loket waar de praktijkschool gehuisvest is. Na een korte toelichting togen Jolanda de Witte en Henk Mirck met leerlingen en begeleiding naar het Noordpark. Want ook daar dragen de jongste groenbeheerders van Zwijndrecht hun steentje bij aan het onderhoud. Nu nog als proef. Bij goede ervaringen kan dit na de zomervakantie definitief worden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.