Kick Off sponsoractie voor Fonds Gehandicaptensport

10 april 2015 door Hennie van der Zouw
Kick Off sponsoractie voor Fonds Gehandicaptensport

ZWIJNDRECHT - Dat sporten voor iedereen is, benadrukt het DevelsteinCollege met de keuze voor Fonds Gehandicaptensport als goed doel waarvoor de leerlingen dit schooljaar in actie komen.

Dinsdag 14 april vindt een grootse kick off plaats voor leerlingen onder leiding van voormalig wereldkampioen boksen Arnold Vanderleyde. Hij vertelt leerlingen over het belang van sporten, ook als je gehandicapt bent.

Aan de kick off werkte ook oud-leerlinge Iris Pruysen mee. Zij raakte jaren geleden door een ongeluk tijdens het zeilkamp van de school gehandicapt. Als Paralympisch atleet en wereldkampioen heeft zij inmiddels bijzondere prijzen op haar naam staan. Samen met een gehandicapte leerling vertelt Iris hoe belangrijk sport is: voor iedereen en voor haar persoonlijk.

Fonds Gehandicaptensport
Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod te verbeteren en te vergroten en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Dit doet zij samen met haar 1%FairShare® partners, ambassadeurs, donateurs, supporters en vrijwilligers. Als 1 team achter de sporters met een handicap. Omdat iedereen moet kunnen sporten, omdat niemand buitenspel mag staan.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.