Handbalteams beginnen het veldseizoen ongeslagen

13 april 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbalteams van sv Conventus zijn het vervolg van het veldseizoen sterk begonnen door geen enkele wedstrijd te verliezen. Ondanks dat alle tegenstanders van de vier seniorenteams hoger stonden dan Conventus zelf bleef geen enkel team met lege handen.

Het eerste damesteam van Conventus trof in Vires et Celeritas de tegenstander die de tweede positie in het kampioenschap bezette, waar Conventus op de vierde plaats stond. Het Zwijndrechtse team was echter zwaar gehavend door het ontbreken van Suzan van Middelkoop en Marlinda Paalman, terwijl Linday Kaan en Myrthe Nienkemper nog steeds geblesseerd waren. Desondanks kwam het team sterk uit de startblokken en pakte al snel een 5 – 1 voorsprong. Vanaf dat moment stopte het scorende vermogen echter en kwam Vires et Celeritas terug tot 6 – 6. Net voor rust kon Conventus een kleine voorsprong nemen met 8 – 7, een stand waarbij de strijd nog alle kanten op kon gaan.

In de tweede helft duurde het slechts enkele minuten voordat Conventus’ voorsprong om was gedraaid in een 8 – 9 achterstand, maar mede dankzij een sterk spelende Lindsey van Toorn kwam Conventus weer op een 11 – 9 stand. Deze voorsprong werd zelfs tot 13 – 9 vergroot voordat de tegenstander tot 13 – 11 terugkwam. Twee gestopte strafworpen in de slotminuut door keepster Chantal Buster voorkwamen dat Conventus’ zege nog in gevaar kon komen, waarna het team twee belangrijke punten bij kon schrijven.

Met Roda’71 als tegenstander kregen de heren van Conventus zondag een tegenstander waar sinds de afgelopen zomer al drie keer tegen is gespeeld, maar geen enkele keer van was gewonnen. Net als de dames pakten ook de heren al snel een 4 – 1 voorsprong, waarna ze de tegenstander vervolgens dichterbij lieten komen. De stand zou echter niet meer gelijk worden getrokken, maar met een 8 – 6 stand in de rust was de wedstrijd nog zeker niet beslist. De Zwijndrechtse heren begonnen de tweede helft niet bijzonder goed, maar waar Conventus rustig bleef scoren, werd Conventus keeper Brent Kool een kwartier lang geen enkele keer gepasseerd. Dit gaf Conventus de mogelijkheid om een ruime voorsprong te nemen, welke na zestig minuten speeltijd tot 20 – 11 was gegroeid.

Vires et Celeritas kende een bijzonder slechte dag op het veld van Conventus. Naast de overwinning van het eerste damesteam op de club uit Gouda, zou ook het tweede herenteam nipt van Vires et Celeritas winnen met 24 - 22. Alleen het damesteam kwam net tekort voor de overwinning en deelde de punten met een 10 – 10 gelijkspel.