Veel feestelijke activiteiten tijdens Koningsdag Zwijndrecht

14 april 2015 door Hennie van der Zouw
Veel feestelijke activiteiten tijdens Koningsdag Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT -  Op Koningsdag 27 april zijn er extra veel feestelijke activiteiten in Zwijndrecht. Vanwege de komst van de Koning naar Dordrecht is er bovendien vanaf 11.00 uur een Grande Parade op de rivier. Deze vlootschouw is ook vanaf de Zwijndrechtse oever te zien.
 
De stichting Oranjefeesten zorgt op diverse plekken in Zwijndrecht voor tal van activiteiten, zoals een grote braderie die zicht uitstrekt van de Burgemeester de Bruïnelaan via de Prins Mauritsstraat tot aan het Maasplein. Verder is de kleedjesmarkt aan de Emmastraat en omgeving en de kermis bij het gemeentehuis. Natuurlijk is om 9.00 uur de aubade voor het gemeentehuis.
 
Waterkant beperkt open voor publiek
In verband met de Grande Parade op de rivier verwacht de gemeente een grote toeloop naar de oevers. In verband met de veiligheid is het wel belangrijk dat er voldoende ruimte is voor degenen die daar verblijven. Dit vanwege smalle oevers, tuinen van bewoners en kwetsbare bruggen. Daarom neemt de gemeente een aantal maatregelen voor de bereikbaarheid en de veiligheid.

Het gebied tussen het Balkengat en de Zwijndrechtse brug is op maandag 27 april van 7.00 uur tot 12.00 uur beperkt toegankelijk. Het Noordpark is vrij toegankelijk, zolang het gebied aan de oever dat toelaat.
 
Wie hebben toegang?
De gemeente wil de beschikbare ruimte langs de rivier zo eerlijk mogelijk verdelen onder de Zwijndrechtse inwoners. In de eerste plaats blijft het gebied tussen het Balkengat en de Zwijndrechtse brug open voor de inwoners die hier wonen en ondernemers die hier zelf gehuisvest zijn. Daarnaast kunnen er nog ongeveer 5.000 inwoners uit Zwijndrecht naar het gebied komen.
 
Hoe regelen we de toegang? Dit doen we met bandjes. De inwoners en ondernemers van het gebied tussen het Balkengat en de Zwijndrechtstebrug krijgen deze toegangsbandjes op hun adres bezorgd. Andere inwoners uit Zwijndrecht kunnen toegangsbandjes ophalen in het gemeentehuis.
 
Langs de oever staan op Koningsdag?
Wilt u als inwoner van Zwijndrecht op Koningsdag de Grande Parade in de ochtend bekijken? Voor het gebied vanaf het Balkengat tot de Zwijndrechtse brug heeft u een toegangsbandje nodig.
 
Op woensdag 22 april van 9.00 tot 20.00 uur, donderdag 23 april van 9.00 tot 16.00 uur en vrijdag 24 april van 9.00 tot 16.00 uur kunt u per persoon twee toegangsbandjes ophalen. Met uw legitimatiebewijs moet u kunnen aantonen dat u inwoner van Zwijndrecht bent. Er is beperkt ruimte. Daarom geldt hiervoor de regel: Op = op.
 
Te voet en per fiets
Door middel van bewegwijzering wordt het verkeer om het gebied heen geleid. Het advies is om zoveel mogelijk te voet of per fiets op pad te gaan. Let op: fietsen mogen alleen onder aan de Ringdijk gestald worden. De waterbus vaart op Koningsdag van en naar het Veerplein op aangepaste tijden (’s ochtends niet). Raadpleeg hiervoor de website van de waterbus.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.