Op de Zwijndrechtse Koningsspelen gaan alle leerlingen deelnemen aan sporttoernooien

17 april 2015 door Hennie van der Zouw
Op de Zwijndrechtse Koningsspelen gaan alle leerlingen deelnemen aan sporttoernooien

ZWIJNDRECHT - Op vrijdag 24 april vinden de Zwijndrechtse Koningsspelen plaats. Wethouder Jolanda de Witte (sport) opent 8.30 uur deze Koningsspelen. Samen met 17 basisscholen, gym-leerkrachten en 11 sportverenigingen organiseren de sport- en kunstcoaches van het basisonderwijs (Toppies) en het voortgezet onderwijs (Matties) samen met de gemeente de Zwijndrechtse Koningsspelen.

Vanaf de scholen vertrekken de kinderen ’s ochtends met hun begeleiders naar het Develpark voor de gezamenlijke opening. Voorafgaand aan de opening treedt om 8.15 uur leerling van het DevelsteinCollege Emerance Kniestedt op, bekend van The Voice Kids. Na de opening dansen de kinderen op het nieuwe lied “Energie” van Kinderen voor Kinderen en wordt een cheque met het opgehaalde bedrag uitgereikt aan de ambassadeurs van KidsRights. De scholen, verenigingen en de gemeente hebben de afgelopen tijd een statiegeldactie gehouden om geld op te halen voor KidsRights. Na de opening verplaatsen de kinderen zich richting de locatie voor hun sporttoernooi.

Gezamenlijke lunch
De Koningsspelen worden afgesloten met een gezamenlijke lunch op de locatie van het toernooi. Deze lunch is verzorgd door twee klassen van middelbare school het Loket, die hierdoor graag hun maatschappelijke betrokkenheid bij dit evenement tonen. De Koningsspelen eindigen om 13.30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.