O & O had een succesvol weekend

20 april 2015 door Hennie van der Zouw
O & O had een succesvol weekend

ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O had een bijzonder succesvol weekend. De RG-selectie behaalde  goud, zilver  en NK-finaleplaatsen  in Barendrecht en Annen, de meisjes/dames toestelselectie goud, zilver  en NK-tickets in Waalwijk en de meisjes-springgroepen tweemaal zilver in Dordrecht.

De meisjes/dames individueel ritmische gymnastiek hadden hun strijdtoneel  in Barendrecht. Bij de junioren eiste Noa Reijmers het goud voor zich op en plaatste zich voor de eindstrijd, evenals Isa van Andel die in de zelfde categorie beslag lag op het zilver. De geblesseerde Lynn Stok had zich door haar eerdere prestaties al direct geplaatst voor de finale. Verder werden finalestartbewijzen veroverde door Ji-Lan van Andel, Faja van Berkel (beiden pre-junior) en Minou van Berkel (Benjamin).

In Annen werd de tweede plaatsingswedstrijd voor groepen op CD-niveau geturnd. De groep bestaande uit Noura Boutghrit, Iris Klingeman, Ilona Theunisse, Richainy Pantophlet, Myrthe van Mourik, Anne Liemberg, Marieke Leeuwestein en Valerie Kroon verdiende goud met haar balcompositie en plaatste zich voor deelname aan het Nederlands kampioenschap.

De meisjes/dames-selectie individueel toestelturnen van de 1ste divisie had haar victorie in Waalwijk. In de categorie senior overtuigde Femke Konings. Zij behaalde goud en wist naast haar meerkampfinaleplaats ook beslag te leggen op de startbewijzen van brug, balk en vloer. Desiree Storm beklom het ereschavot in de jeugdklasse.

Zij kwam slechts 0,034 punten te kort voor het goud. Zij werd uiteindelijk tweede  en drong  daarmee allround door tot het NK. Ook zij pakte drie toestelfinales en wel sprong, brug en vloer.  Verder werden finaletickets veroverde door junior Faye Boorsma  (allround en sprong), jeugd Caitlin van de Graaf (allround), instap Lieke Verploegh (allround en vloer).

Tot slot vonden in Dordrecht de Rayonspringwedstrijden plaats.  Het jeugdteam nam op E-niveau deel aan de driekamp trampoline, trampoline-kast en lange mat. De meisjes werd knap tweede.

Het juniorenteam  deed eveneens mee op E-niveau en sprongen naast trampoline en lange mat over de pegasus. Ook deze meisjes lagen beslag op het zilver.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.