Dominante handbaloverwinningen voor sv Conventus

20 april 2015 door Hennie van der Zouw
Dominante handbaloverwinningen voor sv Conventus

ZWIJNDRECHT - De handballers van sv Conventus hebben afgelopen weekend zeer sterk gepresteerd. Zowel het dames-  als herenteam heeft afgelopen zondag op dominante wijze de overwinning weten te pakken.  Beide teams kenden geen enkele problemen met hun tegenstander en wonnen met meer dan tien punten verschil.

De dames van Conventus speelden zondag tegen Ventura, dat voor de wedstrijd de op één na laatste positie van het kampioenschap bezette. Als team dat voor de top drie in het kampioenschap vecht zou Conventus hier van moeten kunnen winnen. Al binnen enkele minuten bewees het team van coach José Narvaez ditzelfde de overmacht door een 4 – 0 voorsprong te pakken. Dit bleek een voorteken voor het vervolg van de wedstrijd te zijn, waarin Conventus duidelijk de betere bleek te zijn. Ondanks dat het team stevig aangepakt werd in de verdediging liep Conventus uit tot 9 – 4 in de rust, waarna de voorsprong in de tweede helft verder vergroot zou worden. Mede dankzij veel afstandsschoten scoorde Conventus in de tweede helft veelvuldig, terwijl keepster Chantal Buster nauwelijks in de laatste minuten slechts twee maal gepasseerd zou worden. Op deze manier vergrootte Conventus de voorsprong steeds verder, tot een 20 – 6 overwinning na zestig minuten speeltijd.

Na de overwinning op Roda’71 een week eerder, trof het eerste herenteam van Conventus afgelopen weekend in Rotterdam de Meeuwen, welke twee plaatsen boven de Zwijndrechtse vereniging stond. Het team van de tegenstander was echter verre van compleet, wat Conventus veel kansen gaf. Het Zwijndrechtse team domineerde de wedstrijd van de openingsminuten en liet met een 6 – 12 ruststand al zien dat er voor de Meeuwen weinig kansen lagen. In de tweede helft zou Conventus er nog een schepje bovenop doen door in dertig minuten speeltijd maar liefst 23 keer te scoren, terwijl de Meeuwen slechts tien maal Conventus keeper Brent Kool wisten te passeren. Hierdoor eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een ruime 16 – 35 overwinning voor Conventus.

Ook het tweede damesteam deed zondag goede zaken. Mede dankzij een rentree van Barbara van der Hoorn pakte het team een 13 – 7 overwinning op Ventura. Het tweede herenteam was minder fortuinlijke en verloor met ruim verschil van kampioenschapsleider Atomium.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.