Veteranendag 2013 aan het Norderstedtplein

15 april 2013
Veteranendag 2013 aan het Norderstedtplein

ZWIJNDRECHT - Op zaterdag 13 april vond vanaf 9.30 uur voor de vijfde keer de jaarlijkse veteranendag plaats voor veteranen uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. De veteranen ontmoeten elkaar in Festino aan het Norderstedtplein 10 in Zwijndrecht.

De veteranen werden toegesproken door burgemeester Maria Wiebosch-Steeman van Zwijndrecht en burgemeester Jan Heijkoop van Hendrik-Ido-Ambacht. De veteranen haalden daarna ruimschoots herinneringen op onder het genot van een ’blauwe hap’ (rijsttafel).
 
Voor het publiek was er ook een en ander te beleven. Om 10.30 uur was er een herdenkingceremonie op het Norderstedtplein, en belangstellenden konden vanaf 11.00 uur een ritje maken in (TRIS) legervoertuigen van de Zwijndrechter Ad van Wingerden.
 
De Saint Andrews Pipeband verzorgde een optreden, zowel in Festino! als in Winkelcentrum Walburg.
 
In het winkelcentrum Walburg maakten Marechaussees hun opwachting in het tenue van de jaren ‘70. Ook stonden er stands van het Veteraneninstituut en van Unifil (United Nations Interim Force in Lebanon (UNIFIL), of Interim-vredesmacht van de VN in Libanon). Kortom er was veel te beleven op deze veteranendag.
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.