Grote opkomst van Scouting Panoord in het Develpark voor 'overvliegen'

29 september 2014
Grote opkomst van Scouting Panoord in het Develpark voor 'overvliegen'

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag heeft Scouting Panoord in het Develpark een grote opkomst gehouden voor al haar leden. Aanleiding was het jaarlijkse ‘overvliegen’. Dit vindt plaats wanneer een lid van scouting overgaat van de ene speltak naar de andere. Doorgaans gebeurt dat omdat het lid een bepaalde leeftijd bereikt heeft waarop hij oud genoeg is om naar een hogere speltak te gaan. Bij Scouting Panoord is het de traditie om dit eind september te organiseren waarbij alle leden worden betrokken, van jong tot oud.

Normaal hebben de speltakken hun eigen opkomsten op zaterdag, verspreid over de gehele dag. Afgelopen zaterdag echter niet. Rond de klok van een uur verzamelden alle jeugdleden zich in het Develpark. Na het hijsen van de vlag wat traditioneel aan het begin van iedere opkomst plaats vindt, werd er eerst een vossenjacht gestart. Hierbij moesten de kinderen in de omgeving van het Develpark op zoek gaan naar de verschillende vossen, die zich op diverse plekken ophielden. De enige aanwijzing die de kinderen meekregen was een foto van de locaties.

Rond 4 uur begon het daadwerkelijke overvliegen. Alle leden die naar een volgende speltak gingen moesten symbolisch de singel bij het Develpark oversteken waarbij zij aan de overkant werden opgewacht door hun nieuwe leiding. De jongste gingen per vlot of bootje, de ouderen moesten via een touw de singel oversteken. De meeste jongeren hielden het wel droog, maar tot hilariteit van alle aanwezigen werd het voor de ouderen een stuk lastiger gemaakt, waardoor zij allemaal wel een nat pak haalden. Uiteindelijk heeft iedereen de overkant gehaald, en gaan zij de komende weken kennismaken met hun nieuwe teamgenoten.

Scoutingvereniging Panoord is gehuisvest in de oude manege op sportpark Bakestein in Zwijndrecht en beschikt over een groot eigen terrein waar voldoende ruimte is om alle activiteiten voor haar leden te organiseren. Daarnaast beschikt Panoord op haar terrein over een avonturenbos met diverse spelactiviteiten en een mooie grote kampvuurplaats. De oude manege biedt ook genoeg ruimte voor binnen activiteiten, met o.a. een eigen klimwand. Scouting Panoord is de grootste vereniging in de regio met leden uit voornamelijk Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht, maar ook daarbuiten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.